Meteo, joi, 2 septembrie 2021. Vreme răcoroasă. Ce temperaturi se vor înregistra în țară

Iancu Andreea 01.09.2021, 20:57
Meteo, joi, 2 septembrie 2021. Vreme răcoroasă. Ce temperaturi se vor înregistra în țară

Toamna și-a intrat în drepturi încă din ultimele zile ale verii, și pare să fie extrem de hotărâtă să acapareze întreaga țară cu vremea răcoroasă. Meteorologii au anunțat starea meteo pentru ziua de joi, 2 septembrie 2021, precum și ce temperaturi se vor înregistra în toată țara. De altfel, vântul se va remarca în majoritatea regiunilor.

Cod galben de intensificări ale vântului. Ce temperaturi se vor înregistra joi, 2 septembrie 2021

Vremea la debutul toamnei este una care introduce brusc toamna din punct de vedere meteorologic. Potrivit prognozei meteo anunțate de specialiștii ANM joi, 2 septembrie 2021, vremea o să fie caracterizată de multă răcoare. Vântul va sufla cu putere în toată țara, în special în est și la munte, la altitudini înalte, resimțindu-se cu precădere. De asemenea, izolat, va ploua slab. În nordul și centrul teritoriului, vremea va fi rece. Temperaturile maxime pornesc de la 15-16 grade în nordul regiunii Maramureș și se opresc la 27 de grade Celsius în Lunca Dunării.

Totodată, meteorologii ANM au anunțat un cod galben de intensificări ale vântului, care intră în vigoare din 01 septembrie, ora 10:00 până pe 02 septembrie, ora 10:00. În acest interval, regiunile montane și pe creste se vor semnala viteze de 60-80 de km/h, în Carpații Meridionali și de Curbură, ajungând la rafală chiar la 90-100 de km/h. De asemenea, local, în regiunea Oltenia, vor exista perioade cu rafale de 60-65 km/h.

În intervalul menționat, în zona montană vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 60…80 km/h, iar pe creste, în special ale Carpaților Meridionali și de Curbură, temporar rafalele vor depăși 90…100 km/h. Local în Oltenia vor fi perioade în care rafalele vântului vor avea viteze în general de 60…65 km/h, în special pe parcursul zilei, se arată în avertizarea meteo transmisă de ANM.

Care este prognoza meteo pentru ziua de joi, 2 septembrie 2021
Alertă de cod galben emisă de meteorologii ANM

Cum va fi vremea joi și vineri, în România

Dimineața de joi, 2 septembrie va fi una răcoroasă, norii remarcându-se pe parcursul zilei. Șansele de ploaie sunt reduse, în timp ce temperatură maximă a zilei va urca până la 26 de grade Celsius. Pe de altă parte, vineri, 3 septembrie, vremea va fi răcoroasă noaptea și dimineața. Temperaturile resimțite la amiază vor scădea sub cele normale pentru această perioadă, termometrele indicând 24 de grade Celsius.

La munte se va răcori și se vor semnala ploi pe arii extinse, în timp ce cantitățile de apă vor fi unele însemnate în unele regiuni. Temperaturile din principalele stațiuni, Predeal, Păltiniș și Stâna de Vale vor fi de numai 12 grade Celsius, în timp ce la Sinaia se vor înregistra 13 grade. Pe de altă parte, la mare vor exista condiții de ploaie seara și noaptea. Maximele înregistrate se vor încadra între 25 și 27 de grade Celsius, cele mai ridicate temperaturi fiind semnalate în Costinești și Vama Veche.