Meseria pentru care angajatorii plătesc bani grei. Salariile ajung la peste 9.000 de lei pe lună

Andra Daoud 27.09.2022, 16:44
Meseria pentru care angajatorii plătesc bani grei. Salariile ajung la peste 9.000 de lei pe lună

În timp ce mulți români sunt afectați de inflație și abia dacă le ajung salariile de la o lună la alta, există în continuare domenii în care se caută forță de muncă, iar salariile pe care le oferă angajatorii sunt pe măsură. Ce meserii sunt recompensate cu salarii între 5.000 și 9.000 de lei pe lună și care sunt cele mai căutate posturi în domeniu.

Domeniul în care românii se pot angaja pe salarii de 9.000 de lei

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că există câteva domenii în care se plătește bine în România. Salariile ajung la cifre similare cu cele oferite în țări din vest, iar unul dintre cele mai căutate domenii rămâne și în această perioadă IT-ul. Pe platformele de recrutare online, job-urile în domeniul IT sunt la mare căutare și nici nu este de mirare, având în vedere salariile pe care angajatorii le oferă.

Potrivit serviciului de recrutare undelucram.ro, cele mai căutate posturi din acest domeniu sunt: dezvoltator de interfețe, inginer software, specialist în securitate, analist big data, specialist asigurarea calității. Pentru aceste cinci job-uri, salariile sunt cuprinse între 5.000 și 9.000 de lei lunar.

Astfel, un dezvoltator de interfețe câștigă lunar 7.520 de lei net, un inginer software încasează lunar 9.210 lei, un specialist securitate are un salariu de 7.360 lei, un analist big data câștigă 5.200 de lei, în timp ce un specialist în asigurarea calității este remunerat lunar cu 6.330 lei.

Meseria pentru care angajatorii platesc bani grei. Salariile ajung la peste 9.000 de lei pe luna
Angajatii din domeniul IT au salarii ce ajung la aproape 2.000 de euro pe luna

Salariile au crescut în marile orașe, însă puterea de cumpărare scade

Potrivit datelor puse la dispoziție recent de către Institutul Național de Statistică, salariile românilor au crescut în ultima perioadă, mai ales în marile orașe, însă puterea de cumpărare scade, din cauza inflației. Bucureștiul și Clujul sunt orașele unde se poate observa cel mai bine creșterea salariilor, media fiind undeva la peste 1.000 de euro pentru București și puțin sub acest prag pentru Cluj.

Angajaţii din municipiul Bucureşti aveau salarii medii nete de circa 5.090 de lei, cei din Cluj câştigau circa 4.860 de lei, cei din Sibiu aveau un salariu mediu net de aproape 4.300 de lei, iar cei din Timiş câştigau în jur de 4.260 de lei, conform datelor INS, centralizate de Ziarul Financiar.

În Bucureşti, salariul mediu net a fost în scădere în ultimele trei luni, de la peste 5.300 de lei în luna martie, la aproape 5.100 de lei în luna mai. Cele mai mici salarii sunt în Vâlcea, Teleorman şi Harghita.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe