Meseria pe care a făcut-o Vladimir Putin în anii ’90. O ducea greu pe atunci

Andra Daoud 12.12.2021, 18:47
Meseria pe care a făcut-o Vladimir Putin în anii ’90. O ducea greu pe atunci

Acum este unul dintre cei mai puternici lideri politici din lume, dar lucrurile nu au stat dintotdeauna așa. Vladimir Putin a avut o meserie banală în anii ’90 și muncea din greu pentru a se întreține, în contextul crizei economice din Rusia. Liderul de la Kremlin a recunoscut că o ducea greu pe atunci și a povestit totul într-un documentar. Din ce își câștiga existența în urmă cu aproape 30 de ani Vladimir Putin.

Meseria pe care a avut-o Vladimir Putin în anii ’90

Vladimir Putin a acordat recent un interviu și le-a dezvăluit jurnaliștilor ruși ce meserie a avut în anii ’90. Liderul de la Kremlin a povestit că avea o situație financiară dificilă pe atunci și a fost nevoit să lucreze ca șofer de taxi. Potrivit Russia Today, lui Putin nu îi place să vorbească despre acea perioadă, dar a făcut o excepție de data aceasta.

Putin a spus că, în anul 1996, a început să lucreze ca șofer de taxi, cu jumătate de normă. A făcut acest lucru după ce șeful lui de atunci, Anatoly Sobchak, a pierdut alegerile pentru al doilea mandat de primar al orașului Sankt-Petersburg. Putin fusese consilier principal și condusese campania electorală a acestuia. În urma pierderii alegerilor de către șeful său, Putin a primit oferta de a lucra pentru administrația prezidențială din Moscova. A acceptat-o și s-a mutat acolo.

Meseria pe care a făcut-o Vladimir Putin în anii '90. O ducea greu pe atunci
Vladimir Putin a lucrat ca șofer de taxi în anii ’90.

Vladimir Putin, dezvăluiri interesante în documentarul „Istoria recentă”

Televiziunea rusă difuzează astăzi un documentar despre istoria de după anul ’90 a Rusiei. Mai precis, de după căderea Uniunii Sovietice. Filmul prezintă întâmplările din ultimii 30 de ani, iar producția lui s-a întins pe patru ani. Telespectatorii vor putea vedea evoluția Rusiei până în prezent, sub conducerea lui Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin a făcut câteva dezvăluiri interesante în cadrul documentarului și a vorbit pentru prima dată despre cum l-a afectat personal criza economică cu care Rusia s-a confruntat după căderea Uniunii Sovietice. Țara avea în acea perioadă o inflație de două cifre, iar criza economică nu l-a ocolit nici pe actualul lider de la Kremlin. El a condus un taxi pe timp de noapte, pentru a-și suplimenta veniturile.

Uneori, am fost nevoit să conduc un taxi la lumina lunii. Este neplăcut să vorbesc despre asta, dar, din păcate, a avut loc și asta. a spus Vladimir Putin.

Declarațiile sale din cadrul documentarului au alimentat speculațiile cu privire la intenția de expansiune a Rusiei în Ucraina. Unii critici ai regimului de la Kremlin au spus că Putin ar vrea să recreeze Uniunea Sovietică și că ia în calcul un atac asupra Ucrainei, după ce a concentrat trupe la granița cu aceasta, în urmă cu câteva săptămâni. Acțiunile sale militare au provocat îngrijorare în rândul liderilor occidentali, iar NATO a transmis că vor exista consecințe, în cazul în care Rusia invadează Ucraina.

Urmăriți Impact.ro și pe