INTERVIU EXCLUSIV

Meseria neaşteptată pe care o avea Monica Davidescu înainte de a fi actriţă. Nu a fost menirea ei, însă: „Nu aveam un plan”. Interviu EXCLUSIV

Andreea Archip 02.07.2022, 15:00

Monica Davidescu a știut din ultimii ani de liceu că vrea să fie pe scenă, în lumina reflectoarelor, și a luptat pentru îndeplinirea acestui vis. O dată cu intrarea în lumea artistică, ea și-a cunoscut și jumătatea, pe Aurelian Temișan, partenerul pe care se bazează atât în viața de zi cu zi, cât și pe scenă. În exclusivitate pentru Impact.ro, actrița ne-a povestit cum a fost drumul spre succesul de care se bucură azi.

Cu ce se ocupa Monica Davidescu înainte de a deveni actriţă

Impact: Monica, ce vârstă aveai când ți-ai dat seama că teatrul este menirea ta? Cât de greu a fost drumul de a răzbate în breaslă? Te întreb în contextul în care erai tânără, la început de drum, fără rude care să fie în domeniu, fără recomandări.

Monica Davidescu: Eram în clasa a 11-a când am hotărât că vreau să fiu în scenă. Nu aveam un plan. Nu știam cum am să ajung. Visam doar. Apoi am urmat cursul firesc al lucrurilor: bacalaureat și o vizită la facultate. Vizita m-a făcut să înțeleg că nu eram pregătită de viață să fac față unui oraș mare și unei mulțimi de oameni necunoscuți.

Am fost un an învățătoare în sat și apoi m-am apropiat de lumea artistică făcând figurație specială în emisiunea de Revelion ‘91-92 de la TVR. Acolo s-au legat lucrurile după cum a vrut destinul, am intrat în trupă de dans a Brândușei Novac, mi-am găsit o slujbă la un birou pentru a mă întreține.

Am învățat să exist în scenă prin dans, am trecut apoi la prezentare de spectacole și când m-am simțit cu adevărat pregătită am dat la teatru. Am intrat la facultate și chiar în primul an l-am cunoscut pe soțul meu. De atunci ne învățăm și ne sprijinim unul pe altul în lumea artistică.

Cu ce se ocupa Monica Davidescu înainte de a fi actriţă. INTERVIU EXCLUSIV
Cu ce se ocupa Monica Davidescu înainte de a fi actriţă. INTERVIU EXCLUSIV

Monica Davidescu: “Am multe prietene bune mai în vârstă în lumea teatrului”

Ai fost implicată în numeroase proiecte, sunt curioasă dacă te-ai apropiat mai mult de o colegă de breaslă mai în vârstă, pe care să o asociezi cumva cu mama ta, care poate ți-a îndrumat pașii în carieră.

Am avut și am în continuare multe prietene bune mai în vârstă în lumea teatrului. De la fiecare am avut câte ceva de învățat. M-am apropiat mai tare de Ileana Stana Ionescu, de la care am învăţat multe trucuri de scenă cât am lucrat împreună în același spectacol. Am rămas prietene și îi mai vizităm pe soții Ionescu și astăzi, chiar dacă doamna Ileana nu a mai jucat de o bună perioadă de timp.

Ești printre puținele persoane din showbiz care nu își arată vârstă. Ce trucuri/principii/ reguli ai pentru a fi în cea mai bună formă? Ai fost tentată să apelezi la serviciile unui estetician?

Mulțumesc pentru compliment. Truc? …..nu las niciodată o treabă neterminată. Asta mă obligă să fiu mereu în acțiune. În plus… merg la pilates când pot și îmi permite programul, merg la cabinetul cosmetic pentru îngrijire naturală, o dată pe lună și folosesc creme de întreținere.

Am fost curioasă să merg la estetician, dar mi-a fost prea frică de posibilele efecte secundare ca să și ajung la el.

Monica Davidescu se simte de 35 de ani

Luna viitoare vei schimba prefixul. Unde ți-ar plăcea să fii de ziua ta? Apropo, buletinul arată 49 de ani, dar tu de ce vârstă te simți în realitate? Ai resimțit vreodată acel prag psihologic, poate când ai împlinit 30 sau 40 de ani? Cum ai trecut peste?

Cu familia, oriunde. Vârsta pe care o simţ este de 35. Nu am simțit pragul de care vorbești. Gândul că am în lucru un spectacol sau că sunt prinsă într-o activitate nu mi-a dat răgaz să mă plâng că a mai trecut un an. Mă bucur de fiecare zi pe care o trăiesc.

Apropo, luni, pe 4 iulie, vă aștept la Național alături de Compania de Teatru Concordia la comedia „Eu te cred, da’… tu mă minţi!”. Distracția e garantată, iar din distribuție mai fac parte: Letiția Vlădescu, Alexandra Sălceanu, Cosmin Vijeu și Aurelian Temișan.

Și cu toate că ne pregătim să plecăm în vacanță, pe 6 iulie la sala Dalles, mai joc tot într-o comedie – “O oră de liniște”, spectacol al companiei Wondertheatre. Vara aceasta, aproape în fiecare duminică, ne vedem cu turiștii din toată țara la grădina de vară Jupiter, unde jucăm mai multe spectacole cu compania de Teatru Concordia.

Urmăriți Impact.ro și pe