Meseria groaznică pe care a avut-o Firicel din Las Fierbinți. Toma Cuzin: ”Opt ore nu vedeam lumina zilei”

Cristian Cojocaru 25.02.2021, 13:14
Meseria groaznică pe care a avut-o Firicel din Las Fierbinți. Toma Cuzin: ”Opt ore nu vedeam lumina zilei”

Unul dintre cele mai îndrăgite personaje ale serialului ”Las Fierbinți”, Toma Cuzin povestește despre copilăria sa dar și despre viața anterioară actoriei. Comediantul aduce în discuție și meseria groaznică pe care a avut-o înainte de a deveni celebrul Firicel.

Meseria groaznică pe care a avut-o Firicel înainte

Toma Cuzin mărturisește în cadrul unui interviu acordat pentru emisiunea ”Interviurile lui Vitalie”, difuzată la Pro TV că a pornit de jos. Această afirmație se potrivește atât în sensul propriu cât și cel figurat. Înainte de a deveni actor, Firicel a avut multe meserii, lucrurile care l-au ridicat însă fiind cultura și educația.

Firicel îi povestește lui Vitalie Cojocari că a crescut într-una dintre cele mai dure zone ale țării. Actorul a avut tot timpul setea de cunoaștere lucru care îl confesează și moderatorului.

„Nevoia de mai mult, pe mine nevoia de a ști, de a cunoaște și de a mă cultiva, cred că m-a ajutat să mă rup de acolo, după adolescență. Rupt, e impropriu spus, pentru că cumva rămâi legat de zona aia unde te-ai născut și ai crescut, și te-ai dezvoltat”, a spus Toma Cuzin.

Cel mai mult actorului îi dăuna lipsa culturii, iar faptul că nu avea acces la artă nu i-a adus dezvoltarea dorită.

„Nu era sărăcie, era incultură. Nu aveam acces la artă și cultură, un anume tip de cultură care ne-ar fi putut dezvolta și altfel. Cunoscând-o apoi prin soția mea de mai târziu, Cristina Toma, o fată de care mă îndrăgostisem la vremea aia, adolescent fiind, că până atunci evident că nu știam că până nu vine unul și-ți pune oglinda, până nu intri în contact cu cineva pe care să-l respecți, să-l apreciezi, ca să poți să vezi ce are el în plus și ce-ți lipsește ție, nu ai de unde să ști cum ești tu și ce-ți lipsește ție, și cred că această întâlnire m-a făcut pe mine să-mi văd anumite nevoi sau lipsuiri la vremea aia”, a mai adăugat acesta.

Firicel povestește cum a pornit de jos, chiar de sub pământ
Firicel povestește cum a pornit de jos, chiar de sub pământ

În armată, actorul s-a întrebat ce va face mai departe

Întrebat când și-a pus problema ce va face mai departe cu viața, Toma Cuzin a răspuns că în timp ce era înrolat în armată. Acela a fost momentul care l-a pus pe gânduri și l-a făcut să analizeze mai multe perspective. Firicel recunoaște că înainte de a deveni actor, a fost nevoit să își accepte meseria groaznică de la acea vreme.

„Cred că în armată. Când am avut foarte mult de gândit, cred că sunt printre ultimele generații care au mai făcut armata obligatoriu, aveam 18-19 ani, și cred că în a doua parte mi-am zis termin armata și acum ce fac…sunt tot prostul satului, ce fac eu cu viața mea. Amza Pellea avea un scketch cu Sucă a lui Nea Mărin…Păi și eu, tot prostul satului rămîi, indiferent câți ani de armată faci… și cred că mi-am pus întrebări la care am reușit să-mi dau și răspunsuri, eram angajat la Doina Gorjului, dansator, plecasem din mină,adică îmi depășisem puțin condiția de atunci.

Faptul că reușisem să mă duc într-o trupă de dans, eu lucrând până atunci la cabluri și electrică, reparații și întreținere utilaj minier, era totuși un pas înainte pentru mine. Zic, ok, am putut asta, ce pot mai departe să fac. Și, pentru a veni în București unde venise deja Cristina, soția mea, care era studentă la Arte, zic, vin și eu în București, dar vin ca să fac ce? Tot ce fac aici? Nu! Și am pus puțin burta pe carte, am învățat puțină gramatică, puțină anatomie și am intrat student la sport. Asta a fost primul pas, important și mare pentru mine.”, a spus Firicel, potrivit stirileprotv.ro

Actorul povestește că a lucrat în mină și timp de un an și jumătate cobora sub pământ. Mina în care lucra nu era una de cărbune, ”era mină în care intrai în pământ, vreo 4-5 kilometri, pe sub munte, unde se săpau galerii și tuneluri. Noi eram pe Valea Jiului, Bistrița Peștișani Gorj, eram undeva la Tismana pe sub pământ și scoteam piatră, se pușca cu dinamită acolo în mină…”

Pe lângă meseria de miner, Toma Cuzin a lucrat și ca electrician, dansator, agent imobiliar, gardă de corp și bucătar. Acesta nu a vrut să menționeze pe cine a apărat, rămânând un mister identitatea acelei persoane. Deși actorul a făcut box, atletism și kickboxing, Firicel nu vrea să apeleze niciodată la violență. Comediantul este de părere că deși au fost momente în care s-a văzut nevoit să reacționeze, cele mai multe neînțelegeri le-a evitat ”prin discuții, dialog” pentru că aceasta este maniera în care ar trebui să sfârșească lucrurile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI