Mesajul premierului Florin Cîţu după ce a primit cea de-a treia doză de vaccin anticovid: “Este o presiune prea mare pe spitale”

Nicu Stan 03.10.2021, 12:01
Mesajul premierului Florin Cîţu după ce a primit cea de-a treia doză de vaccin anticovid: “Este o presiune prea mare pe spitale”

Premierul Florin Cîţu s-a vaccinat cu doza booster, ocazie cu care a lansat un mesaj pentru români. Astel, premierul îi îndeamnă pe toții românii care au făcut șase luni de la ultimul vaccin să treacă și la cea de-a treia doză.

Florin Cîțu, declarații despre protestele de sâmbătă seara după ce și-a făcut doza booster. ”Arată însă că mulţi nu vor să facă acest lucru”

Premierul Florin Cîţu s-a vaccinat cu cea de-a treia doză împotriva coronavirusului, duminică, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ”Dr. Carol Davila”.

Cu această ocazie a lansat un mesaj către românii vaccinați acum șase luni să procedeze ca el, să apeleze cu încredere la doza booster.

Florin Cîțu se protejează în continuare de coronavirus

„Astăzi am făcut cea de a treia doză recomandată de medici pentru a mă proteja în continuare de coronavirus. Îi încurajez pe toţi cei care au deja 6 luni de la prima schemă să vină să işi facă doza trei.

În egală măsură îi incurajez şi pe cei care nu s-au vaccinat deloc să vină să o facă. Este o presiune mare pe spitale, iar singura soluţie este să ne vaccinăm”, a declarat Florin Cîțu.

Cine este responsabil pentru ratarea țintei de 10 milioane de români vaccinați

Premierul Florin Cîțu a găsit și responsabilii pentru faptul că nu s-a atins ținta de 10 milioane de persoane vacconate de care vorbea în luna ianuarie.

Astfel, Florin Cîțu spune că acest lucru se întâmplă din cauză că mesajele anti-vaccinare sunt mult mai des promovate decât campania Guvernului.

Campania anti-vaccinare, mai tare ca cea de vaccinare a guvernului

„Obiectivul era legat de numărul de doze pe care doream să le avem în România pentru ca oamenii să se vaccineze, implicit spuneam că vom avea în România dozele respective. Un protest desfăşurat ieri, un protest cinic în ziua cu cele mai multe persoane vaccinate arată însă că mulţi nu vor să facă acest lucru.

Avem o mişcare susţinută de partide cu un mesaj anti-vaccinare, mesaj preluat de televiziuni. Campania de vaccinare nu a fost prezentată aşa cum au fost promovate mesajele anti-vaccin. De asemenea, este responsabilitatea fiecăruia să se vaccineze. Aşa îi putem proteja pe cei apropiaţi”, a adăugat Florin Cîțu.

Câți români au apelat la doza booster

Premierul Florin Cîţu s-a vaccinat cu prima doză de vaccin anti-covid în luna ianuarie a acestui an, la deschiderea celei de-a doua etapte din Campania naţională de vaccinare.

Pe de altă parte, până sâmbătă seara, peste 155.000 de persoane fuseseră vaccinate cu doza booster.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe