Mesajul postat de Adrian Alexandrov pentru Elena Udrea. Ce i-a urat de ziua ei: „Ştiu că te gândeşti la noi”

Andra Daoud 21.05.2022, 13:16
Mesajul postat de Adrian Alexandrov pentru Elena Udrea. Ce i-a urat de ziua ei: „Ştiu că te gândeşti la noi”

Elena Udrea își sărbătorește ziua onomastică în arest în Bulgaria, după ce judecătorii de acolo au amânat, din nou, decizia de extrădare în România. Soțul fostului ministru, Adrian Alexandrov, nu a uitat de ziua ei și a ținut să transmită un mesaj public, pe Facebook, în numele lui și al fetiței lor. Ce a postat bărbatul, la câteva zile după ce instanța din Bulgaria a decis ca Udrea să mai rămână o perioadă în arest acolo înainte de a fi extrădată.

Mesajul lui Adrian Alexandrov de ziua Elenei Udrea

Curtea de Apel din Bulgaria a amânat, săptămâna aceasta, încă o dată cererea de extrădare a Elenei Udrea, iar fostul ministru al Turismului a rămas în arest la Sofia. Elena Udrea își sărbătorește astăzi ziua de nume în penitenciar, în timp ce soțul și fetița ei sunt acasă, la București. Adrian Alexandrov a ținut să îi ureze partenerei sale „La mulți ani” în mod public, chiar dacă aceasta nu va vedea mesajul.

Încă de la primele ore ale dimineții, bărbatul a publicat o fotografie în care apare alături de fetița sa și a Elenei Udrea și a scris în dreptul imaginii: „La mulți ani tuturor celor care poartă numele sfinților Constantin și Elena! La mulți ani și ție, mami! Știm că te gândești la noi și te așteptăm acasă!”

Elena Udrea se află în arest de o lună și jumătate

Udrea a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare cu executare, în dosarul „Gala Bute”. Cu câteva zile înainte de pronunțarea sentinței, fostul ministru a plecat cu mașina din țară, cu destinația Grecia, unde se pare că ar fi vrut să ceară azil politic. Poliția română a dat-o în urmărire internațională după ce nu a găsit-o la domiciliu pentru a pune în aplicare pedeapsa.

Fostul ministru nu a mai apucat să ajungă în Grecia, pentru că poliția a prins-o pe teritoriul Bulgariei, în apropiere de vama Kulata. Elena Udrea a ajuns în arest la Sofia, iar ulterior a fost prezentată instanței bulgare pentru a fi extrădată în România.

Elena Udrea a cerut să nu fie trimisă în țară, invocând condițiile din penitenciarele din România. A încercat să-i convingă pe judecătorii bulgari să o lase să aștepte decizia sub control judiciar, argumentând că a închiriat o locuință acolo, precum și că a depus o cerere de azil în Grecia. Însă magistrații din orașul bulgar Blagoevgrad i-au respins toate argumentele.

Curtea de Apel din Sofia trebuie să soluționeze punerea în aplicare a mandatului european de arestare emis pe numele Elenei Udrea în termen de 60 de zile de la reținerea ei. Adică trebuie să pronunțe o decizie până la data de 6 iunie.

Urmăriți Impact.ro și pe