Mesajul lui Victor Ponta pentru premierul Ludovic Orban: “România are nevoie de un guvern stabil, predictibil și profesionist“

Diana Radu 16.10.2019, 16:17
Mesajul lui Victor Ponta pentru premierul Ludovic Orban: “România are nevoie de un guvern stabil, predictibil și profesionist“

Victor Ponta, președintelui partidului Pro România, i-a transmis un mesaj dur premierului Ludovic Orban, prin intermediul unui rețele de socializare. Iată ce a scris Ponta pe pagina sa de Facebook.

Ce îl sfătuiește Victor Ponta pe Ludovic Orban să acționeze dacă vrea să câștige

Ponta îl sfătuiește pe Orban într-o postare pe Facebook că dacă vrea ca guvernul său să fie cel ales, ar trebui să înceapă negocierile cu grupurile parlamentare care sunt dispuse să-l susțină, altfel nu va avea nicio șansă.

Victor Ponta îl învață pe Ludovin Orban cum să procedeze dacă vrea ca Guvernul său să câștige
Victor Ponta îl învață pe Ludovin Orban cum să procedeze dacă vrea ca Guvernul său să câștige

De asemenea, președintele Pro România i-a mai transmis lui Ludovic Orban să se prezinte în Parlament pentru investirea Guvernului, doar după ce e sigur că deține o majoritate parlamentară. În acest caz, acest lucru înseamnă 233 de parlamentari.

„Un sfat de strategie pentru Premierul desemnat Ludovic Orban: așa cum a procedat spunând că nu depune moțiunea de cenzură până nu obține cel puțin 233 de semnături de la parlamentari – exact la fel trebuie să procedeze și acum! Să înceapă discuțiile cu Grupurile Parlamentare și cu parlamentarii dispuși să voteze pentru Guvernul său – dacă procedează diferit acum va avea un insucces garantat! Și cred că România are nevoie de un guvern stabil, predictibil și profesionist – cât mai repede!“, l-a sfătuit Ponta pe Ludovic Orban.

Cât despre votul acordat de membrii Pro România, Ponta spune că aceștia vor vota doar ceea ce vor considera că este bine pentru România, așa cum au făcut-o, de asemenea, și la votul pentru moțiunea de cenzură.

„Noi – cei de la ProRomânia – am demonstrat deja și la motiunea de cenzură că atunci când spune DA este DA / când spunem NU este NU / o să votăm doar ceea ce considerăm ca este bine pentru România, pentru votanții de centru stânga și pentru candidatul independent Mircea Diaconu!”, a mai scris Ponta pe pagina sa de Facebook.

 PSD nu va vota pentru Guvernul lui Ludovic Orban

Pe pe data de 15 octombrie, PNL, partidul al cărui președinte este Ludovic Orban a reușit să strângă doar 94 de voturi din 233. Din acest motiv lupta pentru a convinge grupurile parlamentare să susțină Guvernul propus de el, se anunță a fi una foarte grea. 

Membrii PSD au declarat deja că speră ca Orban să nu se bazeze pe voturile lor pentru noul Guvern, căci nu le va primi. Drept urmare, Orban se poate baza pe maxim 2-3 voturi de la social-democrați. Însă, cei 17 parlamentari ai minorităților au anunțat că vor susține Guvernul creat de Orban, ceea ce înseamnă că Orban mai are nevoie doar de 122 de voturi pentru a reuși.

Urmăriți Impact.ro și pe