Mesajul îngrijorător al lui Iohannis: “Este o catastrofă!”. Ce veste le-a dat, azi, președintele românilor

Ana Anitoiu 06.10.2021, 14:14
Mesajul îngrijorător al lui Iohannis: “Este o catastrofă!”. Ce veste le-a dat, azi, președintele românilor

Klaus Iohannis le-a transmis românilor, miercuri, că a avut loc o ”catastrofă” în țară. Șeful statutul a spus cine ar trebui să-și asume răspunderea, precum și care ar fi soluția.

Klaus Iohannis, despre ”catastrofa” din România

Președintele țării a spus că ultimele date referitoare la evoluția pandemiei de coronavirus în România, conform cărora în ultimele 24 de ore au murit 330 de pacienți cu Covid-19, arată că a avut loc o ”catastrofă”.

„Sunt foarte îngrijorat. Am primit datele despre pandemie. Avem aproape 15.000 de cazuri, din păcate avem peste 330 de decese astăzi. Este o catastrofă”, a spus șeful statului.

Mesajul ingrijorator al lui Iohannis: “Este o catastrofa!”. Ce veste le-a dat, azi, presedintele romanilor
Klaus Iohannis. Inquam Photos/ Octav Ganea

Klaus Iohannis, despre cine ar trebui să-și asume răspunderea și care ar fi soluția

Președintele a precizat că ar trebui să-și asume răspunderea pentru situația dificilă din țară toată clasa politică și că această asumare ar trebui să vină ”la pereche cu soluții”. În plus, el a spus că este nevoie de un Guvern, după demiterea lui Florin Cîțu, și de ”abordări mature”.

”Soluția există, am creionat-o, e pe masă, se numește PNRR, prevede peste 2 miliarde de euro sistemul sanitar, banii sunt pentru spitale noi, modernizarea de spitale vechi, crearea unor noi posturi în sănătate.

Prin Planul Național am abordat această chestiune, dar și aici e nevoie de un guvern care duce lucruri mai departe. Dacă nu avem Guvern, banii nu vor fi folosiți și lucrurile vor rămâne nerezolvate. Trebuie să găsim o ecuație prin care se formează un guvern”, a mai spus președintele.

Klaus Iohannis, despre demiterea Guvernului Cîțu

După ce Guvernul Cîțu a fost demis, Klaus Iohannis i-a acuzat acuzat pe politicienii care au depus și votat moțiunea de cenzură că au dorit să mai adauge o criză în țară, pe lângă cea din sistemul de sănătate și cea legată de creșterea prețului la energia electrică.

”Politicienii s-au obișnuit să se arate cu degetul, să se acuze, inclusiv în interiorul partidelor, oamenii nu știu ce să mai înțeleagă. Este o situație complicată, care a fost generată această moțiune și trecerea ei prin Parlament de politicieni cinici, unii purtând masca reformismului, alții clamând grija pentru români și așa mai departe”, a transmis președintele.

Klaus Iohannis a mai spus că vor avea loc abia săptămâna viitoare consultările la Cotroceni pentru numirea un nou premier, după demiterea lui Florin Cîțu, astfel încât să le dea timp partidelor politice să se ”întrunească în forurile interioare” și să găsească ”abordări mature”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...