Mesajul capcană primit de mii de români. Avertismentul lansat de polițiști: este un fals, la ce trebuie să fie atenți cetățenii

Badea Violeta 24.01.2023, 16:26
Mesajul capcană primit de mii de români. Avertismentul lansat de polițiști: este un fals, la ce trebuie să fie atenți cetățenii

Dacă primești e-mail-ul de mai jos, ai putea cădea în plasa unor infractori informatici. De curând, oamenii legii au lansat un avertisment cu privire la cea mai recentă metodă folosită de escroci pentru a fura de la victimele lor. Este o înșelătorie care, până de curând, nu fusese detectată în România.

O nouă fraudă în România. E-mail-ul la care trebuie să fii foarte atent

Se pare că escrocii de pe internet nu se dau bătuți și, din ce în ce mai repede, elaborează noi strategii pentru a fura datele private ale utilizatorilor și a pune mâna pe banii acestora.

În ultima vreme, tot mai mulți români au început să primească e-mail-uri prin care erau anunțați că au devenit ținta unor atacuri cibernetice. Poliția Română transmite, însă, că aceste mesaje sunt false și îi sfătuiește pe oameni să nu deschidă aceste e-mail-uri primite de la necunoscuţi.

„Alertă de tentative de atac cibernetic”…….În cazul în care aţi primit un astfel de e-mail vă reamintim că este un fals. Pentru a rămâne în siguranţă în mediul online evitaţi să deschideţi e-mail-uri de la necunoscuţi ori ataşamentele mesajelor.

În niciun caz nu comunicaţi cu aceştia sau cu cei invocaţi în documente. Pentru îmbunătăţirea securităţii conturilor este necesară reîmprospătarea parolelor vechi şi aplicarea, acolo unde este posibil, a autentificării în doi paşi”, a transmis marți, 24 ianuarie, Poliţia Română, într-un comunicat.

Citește și O nouă tentativă de fraudă online îi vizează pe români. Polițiștii trag un semnal de alarmă, cum să te ferești!

Noua frauda care face mii de victime in Romania
Noua frauda care face mii de victime in Romania

Ce să faci ca să nu pici în capcana infractorilor

Persoanele care primesc un astfel de e-mail sunt rugate să verifice sursa reală a mesajului. De asemenea, polițiștii recomandă oamenilor să nu acceseze link-urile din mesaj și să nu furnizeze date sensibile la cerere în urma unor notificări venite pe mail.

„Metoda preferată de propagare este e-mail-ul, iar mesajele capcană sunt din ce în ce mai bine scrise în limba română astfel aceste tentative de fraudă devin mai credibile, iar potenţialele victime pot cădea mai uşor în capcană dacă nu respectă recomandările de securitate a datelor online. Verificaţi mereu sursa reală a mesajului.

Evitaţi accesarea link-urilor din astfel de mesaje nesolicitate. Nu furnizaţi date sensibile la cerere în urma unor notificări venite pe mail , mesaje sau social media. Nu uita că te poţi antrena să verifici la timp tentativele de fraudă de pe internet pe site-ul https://sigurantaonline.ro”, mai transmitePoliţia Română.

„Siguranţa online este o campanie de conştientizare la nivel naţional implementată de Directoratul Naţional de Securiate Cibernetică, Poliţia Română şi Asociaţia Română a Băncilor”, se mai arată în comunicat.

Citește și O nouă tentativă de fraudă îi vizează pe români. Mesajul trimis în numele Poliției Române face ravagii pe internet!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...