Mesaje și urări de Sfântul Anton. Cele mai frumoase gânduri pentru cei dragi 

Emanuela Pană 17.01.2023, 11:37
Mesaje și urări de Sfântul Anton. Cele mai frumoase gânduri pentru cei dragi 

În fiecare an, la data de 17 ianuarie, creștinii ortodocși de pretutindeni îl sărbătoresc pe Sfântul Antonie cel Mare, unul dintre primii Părinți ai deșertului, considerat fondatorul și părintele monahismului creștin organizat. În continuare, ți-am pregătit câteva mesaje și urări de Sfântul Anton pentru familie, prieteni, colegi și iubit/ă.  

Sfântul Anton, sărbătorit pe 17 ianuarie  

Sfântul Antonie cel Mare, numit și Sfântul Anton, este celebrat anual de Biserica Ortodoxă pe data de 17 ianuarie. Sărbătoarea este trecută cu cruce neagră în calendar, ceea ce înseamnă că în această zi se poate lucra în mod obișnuit. Potrivit religiei, sărbătoarea cu cruce neagră prilejuiește celebrarea prin rugăciune a unor sfinți care sunt pomeniți în ziua respectivă.  

Sfântul Anton a trăit în secolul al III-lea și începutul secolului al IV-lea și este socotit a fi întemeietorul vieții monahale și, probabil, cel mai reprezentativ ascet pentru duhul vieţii călugăreşti. În tradiția populară, el este cel ce îi scapă pe credincioși de farmece și blesteme.

Sfântul Anton, tradiții și obiceiuri: 

Iată ce este bine să faci pe 17 ianuarie, de Sfântul Anton, pentru spor și sănătate: 

 • Pentru sănătate și spor, Biserica recomandă să se facă cu alimente şi haine şi să se împartă oamenilor săraci;
 • Pentru a fi feriți de duhuri rele, de vrăji și de alte primejdii, credincioșii trebuie să cinstească cu sfințenie ziua de 17 ianuarie, să se roage și să aibă doar gânduri bune;
 • Pentru a li se îndeplini cea mai arzătoare dorință, fetele nemăritate trebuie să meargă la biserică să se roage la icoana făcătoare de minuni a Sfântului Antonie cel Mare.

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Anton? 

Cu această ocazie, toți cei ce poartă numele marelui sfânt își serbează onomastica. Este vorba atât despre femeile, cât și despre bărbații care au primit la botez numele Sfântului Anton. Iată care sunt numele care se sărbătoresc astăzi, 17 ianuarie 2023, de Sfântul Anton:

 • Anton; 
 • Antonia; 
 • Antonie; 
 • Antonio; 
 • Antonel; 
 • Antonela;  
 • Antoanela;  
 • Andone; 
 • Donciu; 
 • Antoaneta;  
 • Toni.  

Mesaje și urări de Sfântul Anton pentru familie 

Sfântul Antonie să te ocrotească în fiecare zi, să-ţi aducă linişte şi pace şi să nu lase ca speranţa să se stingă din sufletul tău! La mulţi ani cu împliniri şi numai cu momente frumoase în viitor! 

De ziua numelui tău şi în orice altă zi îţi urez să ai parte de momente speciale, cu bucurii şi să ramâi cu multe amintiri plăcute. Sa ai o zi excelentă! 

De ziua numelui tău, îți doresc ca toate lucrurile bune și frumoase să te copleșească și să strălucească în calea ta către fericire și succes. La mulți ani! 

Pentru ca ești o persoană atât de bună, de draguță si de loială, îmi doresc ca Sf. Antonie, al cărui nume îl porți, să aibă grija de tine, să îți călăuzească toți pașii și să îți lumineze calea în viață. 

Ne gândim cu toții la tine și pentru că astăzi este o zi specială îți urăm un sincer La multi ani! 

Dacă toată lumea îţi doreşte că această zi să fie una minunată, eu îţi urez ca atât ziua de astăzi, cât şi zilele ce urmează să fie pline de bucurii şi realizări şi să îţi umple sufletul de voie bună. La mulţi ani!

Citește și: Cine a fost Sfântul Antonie cel Mare și ce rugăciune specială se spune în această zi 

Mesaje și urări de Sfântul Anton pentru prieteni 

Onomastică fericită! Ziua numelui să fie luminoasă şi să se prelungească în multe altele aducătoare de bucurii. La mulți ani! 

Cele mai frumoase flori, cele mai sincere urări pentru o zi minunată și un an plin de realizări. La mulți ani înfloritori! 

La mulți ani, de Sfântul Antonie! Să ai parte de multă sănătate, bucurii și multe împliniri. 

Îți urez din tot sufletul noroc, să îți găsești pacea și fericirea, să nu verși nicio lacrimă și să trăiești fiecare clipă astfel încât să nu regreți nicio secundă trecută! Cele mai bune urări de la mine! 

Îţi urez să ai o zi a numelui la fel de luminoasă precum aripile unui fluture, la fel de fericită precum cântecul ciocârliei şi la fel de frumoasă precum o grădină plină cu flori! La mulţi ani, Antonio! 

Anton – Hai noroc şi voie bună, Să petrecem împreună, C-astăzi este o zi mare, Şi-i motiv de sărbătoare! La mulţi ani! 

Mesaje și urări de Sfântul Anton pentru colegi  

Pentru ca astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur şi eu celor ce-ţi doresc din adâncul sufletului numai bine. La mulţi ani! 

Sfântul Antonie să îți călăuzească pașii, să îți aducă bucurie în suflet și să fie întotdeauna cu tine. La mulți ani! 

Fie ca fiecare rază de soare care ajunge la tine să-ţi aducă succes, fericire şi prosperitate! La mulţi ani! 

Fie ca toate împlinirile frumoase, sănatatea şi spiritul acestei zile să te însoţească pretutindeni. La mulţi ani, Antonia! 

Fie ca din această zi sfântă, în drumul lin al vieţii tale să răsară mereu câte-o rază de soare care să-ţi aducă fericire şi bucurie. Îţi doresc multă sănătate şi toate dorinţele să ţi se împlinească! La mulţi ani, Toni! 

De Sf. Antonie, fie ca cei dragi să te înconjoare cu căldura sufletelor lor într-o seară magică, iar fericirea să te ia în brațele ei în acest moment special! 

Vezi și: Calendar ortodox ianuarie 2023. Când sunt sărbători cu cruce roșie în prima lună din an

Mesaje și urări de Sfântul Anton pentru persoana iubită  

Toate gândurile mele sunt la tine, Antonel! Îţi doresc să ai o zi superbă şi să fii înconjurată doar de iubire! La mulţi ani, dragul meu! 

De ziua ce-ți surâde-n prag / Și-i porți frumosul nume / Eu îți doresc tot ce-i mai drag / Și mai frumos pe lume! La mulți ani Anton! 

Să ai puterea să faci lumea mai bună și să-i faci fericiți pe toți din jurul tău cu bunătatea, dragostea și frumusețea sufletului tău! La mulți ani, draga mea Antonia! 

Cu simple cuvinte / Îți urez fierbinte / Mulți ani înainte! / Ani cu cer senin și noroc deplin / Ani cu porți deschise / Pentru nenumăratele tale vise! / La mulți ani! 

Din adancul sufletului îți doresc ca anii ce se scurg să treacă precum mângâie razele soarelui o trestie umedă și bătută de vânt, precum iubirea alină sufletele suferinde. Să fii fericită și mereu însoțită de cei care merită să te iubească. La mulți ani, draga mea Antoneta! 

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...