Mesaje și urări de Sfânta Anastasia. Cele mai frumoase gânduri pentru cei care își serbează ziua numelui

Emanuela Pană 29.10.2022, 11:11
Mesaje și urări de Sfânta Anastasia. Cele mai frumoase gânduri pentru cei care își serbează ziua numelui

Mesaje și urări de Sfânta Anastasia. Ziua de 29 octombrie are o importanță deosebită pentru români, deoarece la această dată este rememorată Sfânta Muceniță Anastasia, al cărei nume îl poartă multe femei din țara noastră. Dacă și tu cunoști pe cineva care-și serbează onomastica astăzi, nu ezita să-i trimiți un călduros „La mulți ani!“. Am pregătit pentru tine o selecție a celor mai frumoase mesaje, felicitări și urări pentru cele care poartă numele sfintei.

Mesaje și urări de Sfânta Anastasia. Cele mai frumoase gânduri pentru apropiați

Sâmbătă, 29 octombrie 2022, este pomenită Sfânta Mare Muceniță Anastasia Romana, potrivit calendarului creștin ortodox. În această zi mai sunt prăznuiți și Sfântul Cuvios Avramie și Maria, nepoata sa, și Sfântul Nou Mucenic Timotei Esfigmenitul.

Sfânta Anastasia a trăit în vremea împăraților Deciu (250-253) și Valerian (253-260) și a fost o femeie extrem de bună. Rămasă orfană la vârsta de numai 3 ani, Anastasia a dus o viață lipsită de păcat, predându-și inima lui Hristos.

A fost crescută, ulterior, de stareța unei mănăstiri de lângă Roma – Sofia și a fost învățată din Sfintele Scripturi de către un bărbat credincios, insuflat de Dumnezeu, pe nume Hrisogon. Mănăstirea de călugărițe în care a crescut, a fost îngrijtă și educată Sfânta Anastasia se află într-un loc neștiut.

Mesaje și urări de Sfânta Anastasia

Sâmbătă, femeile care poartă numele Sfintei Anastasia își serbează onomastica. Dacă ai o prietenă, o rudă sau o cunoștință care poartă numele acestei sfinte importante și își serbează ziua de nume pe 29 octombrie, transmite-i prin SMS sau pe rețelele sociale una dintre cele mai frumoase urări pe care le poți face în această zi mare.

1. Sfânta Anastasia să te călăuzească mereu! La mulți ani! Sfânta Anastasia să te călăuzească mereu, să-ți dea un munte de sănătate, o mare de iubire și un ocean de fericire!

2. Fie ca Sfânta Anastasia să-și coboare ochii asupra ta și să îți dăruiască fericirea dorită și liniștea interioară. La mulți ani!

3. La mulți ani! Sfânta Anastasia să-ți dea sănătate și putere să lupți pentru idealurile tale. Să ai parte numai de clipe minunate, de bucurii și fericire alături de familie și cei dragi. Să ai puterea să-ți îndeplinești toate visele și dorințele.

4. Să fii fericită și mereu însoțită de cei care merită să te iubească. Din adâncul sufletului îți doresc ca anii ce se scurg să treacă precum razele soarelui mângâie o trestie umedă și bătută de vânt, precum iubirea alină sufletele suferinde. La mulți ani!

5. Ai apărut în viața mea ca o minune, nu degeaba porți un nume sfânt, spre tine mă îndrept acum c-o urare și c-un bun gând, să fii mereu fericită, să zâmbești, să râzi mereu, și să nu uiți nici măcar o clipă, că tu ești diamantul meu! La mulți ani, Anastasia mea!

6. De ziua numelui tău, îți doresc ca toate lucrurile bune și frumose să-ți se întâmple și să strălucească în calea ta, către fericire și succes. La mulți ani, Anastasia!

7. Aș vrea să îmi fi aproape mereu, cum ai fost și până acum și să mă bucur în fiecare zi de puritatea și căldura sufletului tău, rupt parcă din dragostea Sfintei Anastasia!

8. Azi e ziua ta, ziua numelui tău, un nume frumos și puternic. Să fii cuminte și să asculți de prietenii tăi pentru că noi îți dorim numai bine și să ai parte de toată fericirea din lume. La mulți ani, Anastasia!

9. Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îți doresc multă sănătate și fericire. Să ai parte numai de zile senine și însorite!

10. Azi la meteo s-a anunțat cod galben de pupici și de urări și cred că responsabilă pentru asta ești tu. La mulți ani!

Citește și: Calendar ortodox octombrie 2022. Ce sărbători importante sunt în a doua lună de toamnă

Cele mai frumoase gânduri pentru sărbătoriți

29 octombrie este zi mare pentru enoriași, dar și onomastica tuturor femeilor care poartă numele Sfintei Anastasia. Dacă vrei să trimiți un mesaj emoționant sau amuzant, de ce nu, persoanei apropiate, îți vom lăsa mai jos alte câteva urări și felicitări.

Mesaje si urari de Sfanta Anastasia
Mesaje si urari de Sfanta Anastasia

11. De ziua numelui tău, cele mai frumoase dorințe să devină realitate. La mulți ani!

12. Sper ca ziua numelui tău să îți aducă multe motive de sărbătoare. La mulți ani, Anastasia!

13. Fie ca din aceasta zi sfântă, în drumul lin al vieții tale sa răsară mereu câte-o rază de soare care să-ți aducă fericire și bucurie. La mulți ani de Sfânta Anastasia!

14. Pentru ca astăzi este o zi speciala pentru tine, mă alătur si eu celor ce-ti doresc din adâncul sufletului un sincer „La mulți ani!“.

15. La mulți ani, Anastasia! Îngerii să-ți călăuzească pașii, iar Sfântă Anastasia să-ți lumineze drumul în viață.

16. Cu ocazia sărbătoririi numelui, primiți un călduros „La mulți ani“, multă sănătate, multe realizări și tot ce vă doriți lângă cei dragi.

17. De ziua ce-ți surade-n prag și-i porți frumosul nume, eu îți doresc tot ce-i mai drag și mai frumos pe lume! La mulți ani!

18. Draga mea prietenă, Anastasia, sper să rămâi mereu un spirit tânăr și plin de viață, să fim mereu împreună și să nu uităm niciodată frumoasa prietenie dintre noi. La mulți ani!

19. De Sfânta Anastasia, zi sfântă, să se răsfrângă asupra ta toată bunătatea și dragostea ce izvorăsc dintr-o inimă mare. La mulți ani!

20. Dragă prietenă, pregatește băutura, că venim să te urăm, este ziua ta de nume, și la greu nu te lăsăm. La mulți ani cu sănătate, bucurie și de toate!

Rugăciune către Sfânta Anastasia, vindecătoarea de răni

„O, îndelung răbdătoare și înțeleaptă Mare Muceniță Anastasia a lui Hristos! Cu sufletul tău stai în Rai la Tronul Domnului, dar pe pământ săvârșeșți diferite vindecări cu harul dat ție; privește cu milostivire spre oamenii care vin și se roagă înaintea icoanei tale, cerându-ți ajutorul, fă rugăciuni sfinte pentru noi către Domnul și cere iertarea păcatelor noastre, ajută-ne în lucrările milosteniei, întărindu-ne duhul în slujire cu blândețe, smerenie și ascultare, dă vindecare bolnavilor; celor care se întristează și celor care trăiesc în legături fii salvatoare și mijlocitoare; roagă-te Domnului să ne dea tuturor un sfârșit creștinesc și un răspuns bun la înfricoșătoarea Sa Judecată, ca și noi să fim demni împreună cu tine să slăvim pe Tatăl și pe Fiul și pe Duhul Sfânt. Amin“.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...