Mesaj uluitor pentru maghiarii din Transilvania de la guvernul Ungariei. Se întâmplă peste doar o săptămână

Rădulescu Valentin 19.09.2020, 13:18
Mesaj uluitor pentru maghiarii din Transilvania de la guvernul Ungariei. Se întâmplă peste doar o săptămână

Chiar înainte de alegerile locale, situația dintre Ungaria și România a devenit tensionată. Maghiarii din Transilvania sunt îndemnați de către vicepremierul ungar să voteze cu candidații partidului UDMR, pentru că astfel vor avea de câștigat. Ce le promite acesta ungurilor din România?

Mesaj pentru maghiarii din Transilvania. Ce le este promis de către vicepremierul ungur?

Vicepremierul Ungariei a publicat recent un mesaj video pe pagina sa de socializare. Prin intermediul acestuia, vicepremierul îi încurajează pe ungari să voteze cu candidații UDMR la alegerile locale. De asemenea, mesajul lui Zsolt Semjén a fost distribuit și pe pagina de Facebook UDMR, iar ulterior a fost transmis și presei.

Se pare că între guvernul Ungariei și UDMR este o alianță bine pusă pusă la punct. Semjén a susținut că maghiarii vor avea de câștigat dacă vor vota cu candidații UDMR. Vicepremierul susține că astfel se va înființa Universitatea „Sapientia”, se vor construi grădinițe și se va acorda sprijin financiar pentru proiectele culturale și de altă natură, respectiv pentru programul de dezvoltare economică. În principiu, acesta îi îndeamnă pe maghiarii din Transilvania să voteze la alegerile locale din 27 septembrie cu UDMR, pentru că astfel vor avea de câștigat.

Mesaj uluitor pentru maghiarii din Transilvania de la guvernul Ungariei. Se întâmplă peste doar o săptămână
Sursă Foto: budapestbeacon.com

Partidele Române nu ar fi interesate de soarta maghiarilor

În mesajul transmis, Zsolt Semjén a mărturisit că partidele românești nu sunt interesate de comunitatea maghiară, ci vor doar să obțină voturile lor pentru a ajunge la putere. Așadar, acesta este de părere că fără sprijinul UDMR și fără cadrul pe care uniunea îl oferă, comunitatea maghiară nu va avea parte de foarte multe lucruri, a transmis agenția maghiară de știri MTI.

„Am avut ocazia să vedem că, în cele din urmă, în Transilvania, singura organizaţie care este capabilă să apere maghiarii şi să reprezinte interesele acestora, este UDMR. Ceea ce pot să vă spun, este următorul lucru: dacă aş avea cetăţenie română – după mama mea – aş vota candidaţii UDMR. Asta vă rog şi pe dumneavoastră: să sprijiniţi candidaţii UDMR”, a spus vicepremierul ungar în cadrul mesajului video.

Urmăriți Impact.ro și pe