Mesaj important transmis de Patriarhia Română, înainte de Buna Vestire. Ce sunt rugați românii să facă în această perioadă

Diana Radu / 24.03.2020, 19:11
Mesaj important transmis de Patriarhia Română, înainte de Buna Vestire. Ce sunt rugați românii să facă în această perioadă

Patriarhia Română a transmis un comunicat prin care-i anunță pe credincioși că miercuri, atunci când este prăznuită Buna Vestire, la ora 12:00 vor suna preț de două minute maxim, clopotele tuturor bisericilor ortodoxe. De asemenea, în același comunicat se face apel la rugăciune pentru a trece cu bine peste această pandemie.

Mesajul transmis de Patriarhia Română, înainte de Buna Vestire

Reprezentanții Patriarhiei Române le transmite credincioșilor că în ciuda faptului că nu se mai pot aduna în lăcașurile sfânte se pot uni totuși printr-o rugăciune comună rostită la mijlocul zilei. Momentul va fi semnalizat prin tragerea clopotelor timp de două minute în fiecare duminică, dar și în fiecare zi când se săvârșește slujbă. Astfel, clopotele vor bate, miercuri la ora 12:00 de Buna Vestire.

„Deoarece, în această vreme de grea încercare din cauza epidemiei, clericii şi credincioşii mireni ai Bisericii sunt separaţi spaţial din punct de vedere al locului de rugăciune, totuşi pot fi în comuniune mai ales prin rugăciunea comună la mijlocul zilei”, se arată în comunicatul emis de Patriarhia Română.

mesaj, patriarhia romana, buna vestire
Mesajul transmis de Patriarhia Română, înainte de Buna Vestire

De asemenea, reprezentanții Patriarhiei preciziează că fiecare credincios care vrea să se roage împreună cu preoții din casele lor, pot rosti rugăciunea: Tatăl nostru, condacul Bunei Vestiri: Apărătoare Doamnă.

„În acel moment de rugăciune comună, la casele lor, toţi credincioşii mireni sunt îndemnaţi să rostească rugăciunea Tatăl nostru, condacul Bunei Vestiri: Apărătoare Doamnă, precum şi alte rugăciuni, iar preoţii din parohii şi mănăstiri vor citi în plus Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei”, se mai arată în comunicatul emis de Patriarhie.

Reamintim faptul că Ordonanța militară numărul 2 adoptată sâmbătă restricționează oraganizarea slujbelor religioase, dar și a nunților, botezurilor și a înmormântăriloe. Conform documentului, actele religioase pot fi oficiate de preoți doar dacă la ele participă cel mult 8 persoane. De asemenea, preoții pot împărtășii credincioșii bolnavi la domiciliul acestora.

Mai mult, este interzisă oficializarea slujbelor religioase în lăcașurile de cult de către slujitorii bisericii cu enoriași. Slujbele se pot face în continuare doar de către preoți și pot fi transmise în online pentru ca fiecare credincios să se poată ruga din propria locuință.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI