Mesaj emoționant al lui Novak Djokovic după ce a fost testat pozitiv cu noul virus. „Îmi pare rău”

Marian Cărăvan 23.06.2020, 16:24

Veste șoc din Serbia. Liderul mondial al tenisului masculin, Novak Djokovic, a fost testat pozitiv cu noul virus, la câteva zile după ce a dat startul turneului demonstrativ Adria Tour.

Mesaj emoționant al lui Novak Djokovic după ce a fost testat pozitiv la noul virus

Atât Novak Djokovic, cât și soția sa, Jelena, sunt infectați, iar cei doi se vor autoizola pentru următoarele 14 zile.

Novak Djokovic este organizatorul turneului de tenis Adria Tour, care și-a disputat două etape, la Belgrad (în Serbia) și la Zadar (în Croația). Cum în cele două țări măsurile de distanțare nu sunt obligatorii, acestea nu au fost aplicate şi participanţii au fost văzuţi jucând baschet, fotbal, tenis, îmbrăţişându-se în faţa publicului, atât la Belgrad, unde a avut loc prima etapă a Adria Tour, cât şi la Zadar. Mai mult decât atât, la primul turneu, de la Belgrad, participanții nu au păstrat distanța socială și nu au purtat măști.

Unii dintre participanți au fost testați pozitiv, după Adria Tour, iar Novak Djokovic este considerat principalul vinovat. El a plecat de la Zadar fără a-și face testul, pe care l-a făcut în cele din urmă la Belgrad, iar rezultatul anunțat azi a șocat pe toată lumea. Liderul mondial a transmis un mesaj emoționant după aflarea veștii.

„Îmi pare rău pentru fiecare caz de infectare. Sper că acest lucru nu va complica starea de sănătate a nimănui, iar toată lumea va fi în regulă. Voi rămâne în autoizolare în următoarele două săptămâni și voi repeta testul în cinci zile”, a spus liderul ATP.

Fără distanțare socială la Adria Tour, în plină pandemie

Cine a mai fost testat pozitiv după participarea la Adria Tour

Adria Tour se dorea a fi un turneu amical, un turneu al prieteniei, al bucuriei de a juca tenis, un spectacol în adevăratul sens al cuvântului atât pentru cei din teren, cât și pentru miile de privitori. Serbia nu se numără printre țările care a impus restricții dure în privința noului coronavirus, iar de aici până la aceste vești dramatice nu a fost decât un pas. Tot Belgradul a șocat acum câteva zile, când la un meci de fotbal din capitala Serbiei, între marile rivale Partizan și Steaua Roșie, au asistat 25.000 de spectatori.

Vreo 4.000 au fost și la turneul lui Novak Djokovic. Cum nu s-a respectat distanțarea socială și nu s-au purtat măști, au apărut și primele cazuri, în rândul sportivilor și al celor din anturajul acestora. Pe rând, Grigor Dimitrov, Borna Coric, Marko Paniki (preparatorul fizic al lui Djokovic), Kristijan Groh (antrenorul lui Dimitrov), Viktor Troicki şi soţia sa însărcinată au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus.

Vestea bună e legată copiii lui Novak Djokovic, o spune chiar liderul mondial: „În momentul în care am aterizat la Belgrad, ne-am dus să ne testăm. Rezultatul e pozitiv, la fel ca cel al Jelenei, în timp ce rezultatele testelor făcute de copiii noștri sunt negative.”