Mercedes vine în România și face peste 500 de angajări. Noua fabrică va costa 130 de milioane de euro

Anca Manolica 17.02.2023, 14:19
Mercedes vine în România și face peste 500 de angajări. Noua fabrică va costa 130 de milioane de euro

Vești bune pentru forța de muncă din România. Mercedes urmează să își deschidă o fabrică pe teritoriul țării noastre, o investiție de  circa 130 de milioane de euro care va crea 526 de locuri de muncă noi. Unde va fi construită și ce se va produce aici.

Mercedes vine în România

Compania germană Mercedes a decis să pună bazele unei fabrici și la noi în țară, o investiție care se ridică la 130 de milioane de euro. Noua clădire se va întinde pe o suprafață de aproximativ 33.650 de metri pătrați, urmând a se crea un număr de 526 de noi locuri de muncă.

Joi, 16 februarie, s-a pus piatra de temelie a noii fabrici Mercedes, în județul Alba, la Sebeș, acolo unde se vor produce motoare pentru mașinile electrice. Capacitatea preconizată va fi de aproximativ 500.000 de unități pe an. Proiectul este derulat prin intermediul subsidiarei Daimler Mercedes – Star Assembly SRL Sebeș.

„În județul Alba, la Sebeș, a fost pusă astăzi piatra de temelie a primei capacități de producție a unităților de antrenare electrică ce vor echipa noua generație de Mercedes EQ, modele complet electrice.

Evenimentul de astăzi este mai mult decât o nouă investiție, reprezentând evoluția economiei locale către electrificare și către noile tehnologii, județul Alba făcând acest pas în viitor alături de unul dintre cele mai mari și apreciate branduri la nivel mondial.”, a transmis Consiliul Județean Alba.

Mercedes vine în România și face peste 500 de angajări
Mercedes vine în România și face peste 500 de angajări

Când va fi gata fabrica

Construcția halei se va întinde pe o perioadă de 15 luni, producția urmând a fi demarată în prima parte a anului viitor. Pentru această investiție, societatea cu capital german a obținut un ajutor de stat în valoare de 185,4 milioane de lei. Suma totală a investiției, în care intră și dotările, se ridică potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor la 674 milioane de lei.

Mercedes are o istorie lungă în Alba, în anul 1995, UM Cugir producând deja primele roți dințate pentru gigantul german. Ulterior, la Cugir s-a format o societate mixtă, româno-germană, căreia Consiliul Județean Alba i-a pus la dispoziție 4 hectare de teren, producția acesteia dezvoltându-se și diversificându-se.

În 2009 s-au pus bazele fabricii de cutii de viteze de la Sebeș care, până în prezent, a produs 1 milion de cutii de viteză, exportate în toată lumea. Conform datelor, aproape fiecare a 2-a mașină a brandului produsă în ultimii ani este echipată cu o cutie de viteză produsă în județul Alba, informează Mediafax.

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...