Medicul Mircea Beuran a câștigat definitiv procesul cu Spitalul Floreasca. Chirurgul cere despăgubiri uriașe

Cătălina Burghelea 14.02.2022, 05:59
Medicul Mircea Beuran a câștigat definitiv procesul cu Spitalul Floreasca. Chirurgul cere despăgubiri uriașe

Celebrul chirurg Mircea Beuran, demis din funcția de șef al Secției de Chirurgie de la Spitalul Floreasca, din cauza unui scandal în care o femeie a murit arsă pe masa de operație, a câștigat în instanță procesul cu renumitul spital. După doi ani de analiză, s-a descoperit că medicul este nevinovat.

Decizie definitivă în procesul medicului Mircea Beuran cu Spitalul Floreasca

Doctorul Mircea Beuran a câștigat definitiv procesul cu Spitalul Floreasca, după scandalul care i-a pătat imaginea și carierea. Decizia a fost stabilită, vineri, de către judecătorii Curții de Apel București. Astfel, medicul trebuie repus în funcția de șef al Secției de Chirurgie și va primi despăgubiri uriașe din partea spitalului.

Chirurgul român a fost demis de Ministerul Sănătății în 2022

La începutul lunii ianuarie 2020, Ministrul Sănătății l-a dat afară pe Mircea Beuran de la șefia Secției Clinice de Chirurgie III a Spitalului Clinic de Urgență București. Doi ani mai târziu, instanța de judecată a stabilit că nu este vinovat de acuzațiile care i se aduceau.

Scandalul care i-a afectat cariera medicală

Reputatul chirurg român Mircea Beuran a fost demis după ce o femeie a murit arsă în timpul unei operații.

„În urma analizei întregului material probator avut la dispoziție, concluziile cercetării administrative dispuse de SCUB sunt că incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie. Din raport reiese că domnul prof. dr. Mircea Beuran, ca șef al Secției Clinice de Chirurgie III, a încălcat 10 obligații din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secției. Date fiind măsurile dispuse din cercetarea administrativă s-a luat, printre altele, și decizia încetării contractului de administrare a prof. dr. Mircea Beuran, din calitatea de șef al Secției Clinice de Chirurgie III”, potrivit comunicatului transmis de Ministerul Sănătății în ianuarie 2020.

Medicul Mircea Beuran părăsește arestul preventiv al Poliției Române după ce judecătorii au decis ca acesta poate sta în arest la domiciliu. Procurorii DNA au cerut arest preventiv în dosarul în care chirurgul este acuzat de luare de mită. Vineri, 14 februarie 2020. Inquam Photos / George Calin
Inquam Photos / George Calin

Ce explicații a dat Beuran

La acel moment, medicul Mircea Beuran a explicat cum au stat, de fapt, lucrurile în sala de operație.

„Nu am avut nicio discuție cu echipa de gardă. Nu i-am spus nimănui să intervină. Dacă este să păstrăm realitatea și sensul evenimentelor cum s-au scurs, această pacientă în a noua spre a zecea zi face o complicație într-o dinamică din cursul nopții dimineții, spre dimineață, spre ora vizitei pe care chirurgii în general fac o vizită în secție.

La ora opt și jumătate rezidentul de anul cinci, doctorul Bogdan Dumitriu a făcut vizita și avea deja un prim semnal că această pacientă nu s-a simțit bine în timpul nopții, examinând pacienta care era sub tratament. A observat că pierdem sânge pe tubul de dren din abdomen. Se agrava starea ei generală.

Departamentul de chirurgie unde sunt sălile de operație în urgență că vine o bolnavă care este severă și trebuie să se intervină imediat. Rezidentul de anul cinci a făcut masa operatorie, cât și câmpul operator pe pacient.

Pentru a face câmpul este nevoie să dai cu biocid de trei ori. Doctorul Dumitriu pregătește câmpul operator, i se impută că a mai vărsat ceva din conținut respectiv”, a explicat Mircea Beuran, pentru Antena 3.

Plângere în instanță, pentru a fi repus în funcție

Timp de aproape 20 de ani, Mircea Beuran a fost șeful Secției de chirurgie de la Spitalul Floreasca. După sancțiunea primită din partea Ministerului Sănătății, medicul a făcut plângere în instanță, pentru a fi repus în funcție.

Urmăriți Impact.ro și pe