Medicul Adrian Streinu Cercel, semnal de alarmă! Ce trebuie să respecte românii cu strictețe în plină pandemie. Avertisment sumbru

Diana Radu 24.03.2020, 19:50
Medicul Adrian Streinu Cercel, semnal de alarmă! Ce trebuie să respecte românii cu strictețe în plină pandemie. Avertisment sumbru

Medicul Adrian Streinu-Cercel trage face un nou apel la responsabilitate către cetățeni în plină pandemie de coronavirus. Specialistul spune că dacă nu facem tot ce ne stă în putință pentru a stopa răspândirea coronavirusului vom ajunge în aceeași situație precum cea a Italiei.

Adrian Streinu Cercel, semnal de alarmă: „În mai putin de o lună ajungem ca Italia”

Medicul avertizează că în condițiile în care nu vor fi respectate toate regulile impuse ne putem confrunta inevitabil cu o situație critică în mai puțin de o lună. De aceea, medicul Adrian Streinu face apel la populație să nu mai iasă din casă și să se spele foarte bine pe mâini cu apă și săpun pentru a preveni răspândirea sau contaminarea cu COVID-19.

medic, adrian streniu, pandemie, avertisment
Adrian Streinu Cercel, semnal de alarmă: „În mai putin de o lună ajungem ca Italia”

”Românii trebuie să se spele cu apă și săpun și să nu mai iasă din casă, decât când trebuie să-și procure cele necesare supraviețuirii. Problema e alta si daca nu o rezolvam, în mai putin de o lună ajungem ca Italia. Trebuie să evităm murdăria, pe românește! Avem nevoie să folosim apă și săpun, pentru a impiedica transmiterea intracomunitară a coronavirusului. Este cel mai important! Românii trebuie să înțeleagă că e nevoie să stea în case”, a declarat medicul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală, într-o intervenție la Antena 3.

La momentul redactării materialului în România au depistate 762 de persoane cu COVID-19 dintre care 8 au murit din cauza acestui virus. De asemenea, alte 83.970 de persoane se află în izolare la domiciliu. Ultimii pacienți confirmați au vârste cuprinse între 4 ani și 85 de ani. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 12.624 de teste, din care 461 în unități medicale private, potrivit informațiilor primite de la Grupul de Comunicare Strategică.

Cel de al optulea deces provocat de coronavirus este cazul unui bărbat în vârstă de 70 ani, care a fost internat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Craiova, confirmat pozitiv în data de 19.03.2020. Pacientul a sosit pe data de 07.03.2020 din Italia împreună cu fiica sa, care se află în acest test moment în autoizolare.

Urmăriți Impact.ro și pe