Medicul Adrian Marinescu, despre cazurile de infectare după cele două doze de vaccin: „Virusul poate ajunge”

Nicu Stan, Anca Lupescu 23.03.2021, 11:57
Medicul Adrian Marinescu, despre cazurile de infectare după cele două doze de vaccin: „Virusul poate ajunge”

Medicul Adrian Marinescu, despre cazurile de infectare după cele două doze de vaccin. Acesta spune că scopul vaccinului este să se evite boala, forma gravă pe care o poate aduce, și nu virusul.

Ce se întâmplă cu persoanele vaccinate complet și totuși se infectează cu virusul ucigaș. Medicul Adrian Marinescu a făcut anunțul

Medicul Adrian Marinescu a făcut dezvăluiri despre cazurile de infectare după cele două doze de vaccin anti-coronavirus. Astfel, medicul explică că sunt cazuri de infectare după vaccinarea completă, însă aceste persoane nu au făcut forma gravă a bolii.

Sunt cazuri, dar rare. Pe mine mă interesează să nu am boala. Virusul poate ajunge. Contează ca anticorpii să mă protejeze, să nu fac formă complicată, poate o formă ușoară”, a declarat Adrian Marinescu.

Valeriu Gheorghita a anuntat modificari la platforma nationala de progamare pentru vaccinare
Valeriu Gheorghita a anuntat modificari la platforma nationala de progamare pentru vaccinare

Valul 3 al pandemiei ne prinde cu puține persoane vaccinate

Pe de altă parte, medicul infecționist susține că valul 3 al pandemiei de coronavirus ne surprinde cu un număr mic de persoane vaccinate, astfel că virusul mai poate pune presiune pe țara noastră.

Am putea vedea o scădere a presiunii din sistemul medical abia în două luni, potrivit medicului. ”Ce sper însă – ca în măsură în care vaccinarea merge dinamic sper că acest val va fi mai scurt pentru că persoanele vulnerabile se vaccinează, ar trebui să scadă formele medii și severe și presiunea. Ne-a prins valul 3 cu număr mic de persoane vaccinate”, a mai spus Adrian Marinescu, medic infecționist la Matei Balș.

Pandemia scade din intensitate după ce 25% din populație va fi vaccinată

Rezultatele vaccinării or să înceapă să se vadă abia după ce 25% din populație va fi vaccinată împotriva coronavirusului.

După 25% ar trebui să se vadă. Probabil în două luni ar trebui să avem o scădere a presiunii. Tulpina din Marea Britanie e predominantă”, a mai declarat Adiran Marinescu.

Platforma de programare pentru vaccinare anti-covid, modificată

Pe de altă parte, platforma de programare pentru vaccinul anti-coronavirus va fi modificată în așa fel încât românii să știe când va avea loc momentul vaccinării și tipul de vaccin din centrul de vaccinare. În așa fel oamenii nu vor mai renunța la programări după ce au așteptat mult timp.

Sunt câteva elemente esenţiale care vor fi schimbate la platforma de programare. Primul aspect care urmează să fie disponibil este estimarea timpului probabil al vaccinării, perioada, intervalul de timp în care persoana care se înscrie pe lista de aşteptare va putea fi vaccinată efectiv.

Românii au acces la vaccinul pe care îl doresc

Al doilea lucru, încercăm să transparentizăm tipul de vaccin din respectivul centru de vaccinare, pentru că o persoană care stă poate 30 de zile pe lista de aşteptare, ajunge să se programeze într-un centru şi îşi dă seama că nu vrea să se vaccineze cu acel vaccin, ceea ce pentru noi nu ar trebui să se întâmple”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Urmăriți Impact.ro și pe