Medicii se luptă cu o altă boală neidentificată. Unde a apărut. ”Nu e caz de panică deocamdată”

Ana Anitoiu 08.12.2020, 15:13
Medicii se luptă cu o altă boală neidentificată. Unde a apărut. ”Nu e caz de panică deocamdată”

Medicii se luptă cu o altă boală neidentificată, înainte ca pandemia de coronavirus, ce a făcut peste 1.550.000 de victime în toată lumea, să ia sfârșit. Câteva sute de oameni sunt internați în spitale, iar o persoană a murit. Doctorii au dezvăluit ce simptome au pacienții.

Unde a apărut boala neidentificată

Boala neidentificată a fost raportată în India. Medicii nu știu încă ce cauzează această boală misterioasă, dar au început să caute răspunsuri și au exclus de pe lista posibilităților o nouă formă de COVID-19, cu alte simptome.

”Au fost trimise probe pentru analize la Laboratorul de Științe Legale (FSL)”, au declarat pentru The Hindu medicii de la fața locului. ”Rapoartele sunt așteptate. Au fost efectuate teste COVID-19 pentru toți pacienții, iar rezultatele au fost negative”, au adăugat aceștia.

Ce simptome provoacă nouă boală neidentificată

Boala misterioasă, pe care medicii din India încearcă să o identifice, provoacă simptome precum: amețeli, dureri de cap și chiar simptome asemănătoare epilepsiei, conform publicației The Hindu din orașul indian Chennai.

”Pacienții se plâng de vertij și dureri de cap. Rata de recuperare este bună și nu este cazul de panică deocamdată”, a declarat pentru aceeași sursă ofițerul medical și de sănătate al districtului, doctorul K. Sunanda.

Medicii se lupta cu o alta boala neidentificata. Unde a aparut. Nu e caz de panica deocamdata
Tanara cu durere de cap

Câți pacienți au ajuns în spitale, cu boala neidentificată

Boala neidentificată s-ar răspândi. Sâmbătă dimineață, în spitalele din India erau internați 55 de pacienți afectați de această maladie misterioasă. Apoi, până duminică dimineață, bilanțul bolnavilor a crescut la 170, pentru a ajunge la 315, până luni dimineață. În spitalele private, ar mai putea fi internate aproximativ 50 de persoane. În jur de 170 de pacienți au fost vindecați și externați. Însă, a existat și un deces legat de noua maladie.

Vicepreședintele și Ministrul Sănătății, Alla Kali Krishna Srinivas, a spus că ministrul Y.S. Jagan Mohan Reddy se interesează de această situație ce a apărut în țară. Oficialii din India susțin că situația este în mare parte sub control. În plus, autoritățile au spus că merg din ușă în ușă, pe la casele oamenilor, ca să vadă dacă mai sunt oameni care au astfel de simptome ce ar putea indica apariția bolii misterioase.

Noul coronavirus continuă să facă victime, la nivel mondial

Până la începerea campaniilor de vaccinare anti-COVID-19, ce ar trebui să aibă loc curând, noul coronavirus continuă să facă victime, la nivel mondial. La momentul transmiterii acestei știri, de la începutul pandemiei, au fost raportați 68.057.474 de pacienți, dintre care 47.153.551 s-au vindecat, iar 1.553.408 au murit, potrivit worldometers.info. În România, au fost raportate, marți, 7.439 de cazuri noi de coronavirus.

Astfel, bilanțul, de la începutul pandemiei, a crescut la 524.675 de îmbolnăviri, pe teritoriul țării. În total, 416.797 de pacienți cu COVID-19 au fost declarați vindecați. Pe de altă parte, bilanțul deceselor a crescut cu 213, până la totalul de 12.660, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică. În spitalele din țară, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.571. Dintre acestea, 1.276 se află internate la secțiile de anestezie și terapie intensivă (ATI).

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...