Medicii din spitalul Mariupol speră la o minune: „Suntem la datorie de 24 de ore”. Imagini înfiorătoare cu răniţii în bombardamente

Ana Anitoiu 27.02.2022, 08:21
Medicii din spitalul Mariupol speră la o minune: „Suntem la datorie de 24 de ore”. Imagini înfiorătoare cu răniţii în bombardamente

Medicii din spitalul Mariupol, care este plin, speră la o minune. Doctorii au spus că lucrează 24 de ore pe zi, dar că au nevoie de mai mult ajutor de la aliații occidentali, în contextul în care se așteaptă ca numărul pacienților să crească. Au apărut imagini cu răniţii în bombardamente. Mulți dintre soldații care au suferit intervenții chirurgicale au spus că vor să se întoarcă la luptă.

Ce au povestit soldații răniți în timpul atacului din Mariupol

Un locotenent care a ajuns la spital cu un umăr zdrobit de schije a povestit momentul în care a fost rănit. Rușii au lovit cu proiectile, iar el și alți militari au sărit într-un șanț. Abia apoi au realizat că au fost loviți. Au zărit o ambulanță și au cerut ajutor.

Un alt soldat s-a ales cu un picior zdrobit. Militarii răniți au spus că sunt necesare mai multe arme pentru înfruntarea forțelor ruse.

Medicii din spitalul Mariupol spera la o minune: Suntem la datorie de 24 de ore
Medicii din spitalul Mariupol lucreaza fara oprire. Foto: Caputuri YouTube/ Sky News

Medicii din Mariupol: „Sperăm că NATO ne va ajuta”

La rândul lor, medicii se întreabă cât vor mai putea rezista și speră să primească ajutor din partea NATO, în contextul în care ei lucrează fără oprire.

În oraș, locuitorii nu ies din locuințele lor decât dacă au nevoie să cumpere alimente. Un bărbat a fost surprins pe peronul gării. Și-a condus soția și fiica la tren, ca să ajungă în regiunea Cherkasy, despre care crede că este singurul loc sigur în prezent, potrivit Sky News.

Forțele ruse au lovit joi o zonă rezidențială din orașul portuar Mariupol, aflat în sudul Ucrainei. S-au auzit sute de explozii. Primarul, Vadim Boicenko, a declarat că în acest atac au fost răniți și 35 de civili. Oamenii care locuiesc la marginea de est a acestui oraș sunt la doar 10 kilometri distanță de zona controlată de separatiştii proruşi.

Capturarea orașului Mariupol i-ar asigura Rusiei controlul complet asupra coastei Mării Azov. În acest fel, ar crește presiunea economică asupra guvernului Ucrainei. Armata rusă a lansat la începutul zilei de joi un atac pe scară largă în Ucraina. Este cel mai mare atac al unei țări împotriva alteia în Europa după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden a declarat, sâmbătă, că alternativa la sancţiunile impuse împotriva Rusiei pentru declanșarea unui atac în Ucraina ar fi începerea celui de-Al Treilea Război Mondial.

Liderul american a mai spus că Rusia va plăti mult atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung pentru războiul declanșat împotriva Ucrainei. Joe Biden a precizat că acest conflict aduce Europa şi NATO mai aproape, în loc să fie dezbinate de acest conflict.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...