Medicamentul-minune, descoperit în lupta anti-Covid. Acest leac, ieftin și eficient, i-a uimit pe oamenii de știință

Cristian Cojocaru 05.02.2021, 15:22
Medicamentul-minune, descoperit în lupta anti-Covid. Acest leac, ieftin și eficient, i-a uimit pe oamenii de știință

Potrivit cercetătorilor de la centrul medical Sourasky din Tel Aviv, s-a descoperit medicamentul-minune în lupta anti-Covid. Aceștia au administrat pacienților tratamentul care a reușit să îi pună înapoi pe picioare în aproximativ 5 zile de la imunizare.

A fost descoperit medicamentul-minune în lupta anti-Covid

În urma efectuării testelor preliminare, s-a demonstrat faptul că 29 din 30 de pacienți care au fost infectați cu noul coronavirus într-o formă gravă, și-au revenit complet după administrarea medicamentului. Supranumit EXO-CD24, medicamentul a fost administrat o dată pe zi, iar după numai cinci zile, starea de sănătate a pacienților grav-afectați s-a îmbunătățit considerabil.

Nadri Arber, unul dintre profesorii care au participat la teste a afirmat că medicamentul a fost testat în cazul pacienților cu simptome moderate și grave. În urma testelor preliminare, s-a stabilit că medicamentul a dat dovadă de o eficiență de 95%. Același profesor afirmă faptul că medicamentul este unul ieftin și foarte eficient, iar administrarea acestuia trebuie făcută o dată pe zi, timp de cinci zile.

Medicamentul-minune a fost administrat unui număr de 30 de pacienți. Dintre aceștia, 29 au prezentat îmbunătățiri semnificative a stării de sănătate după numai două zile, astfel că s-a hotărât externarea lor. Spitalul dorește acum să extindă studiul, cerând acest lucru Comitetului Helsinki.

Un alt studiu asupra unui medicament a fost făcut în cadrul Universității din Liverpool
Un alt studiu asupra unui medicament a fost făcut în cadrul Universității din Liverpool

Sunt desfășurate mai multe studii pe medicamente

Un alt studiu asupra unui medicament a fost făcut în cadrul Universității din Liverpool. Astfel, un antiparazitar ieftin, Ivermectina a arătat că poate reduce și chiar elimina virusul SARS-CoV2 din organism. În timpul acestor cercetări, s-a demonstrat că rata de deces ar fi fost reduc cu 75% în rândul pacienților cu forme moderate și grave al infecției.

Deși testele clinice au arătat rezultate pozitive, specialiștii avertizează că acest tratament poate avea și erori. Acest studiu nu a fost validatr de mai mulți oameni de știință, având în continaure nevoie de un  set suplimentar de analize. Până în acest moment, la nivel mondial a fost aprobat un singur medicament care poate trata pacienții de coronavirus, acesta fiind Remdesivirul. Medicamentul este creat de către comapnia de biotehnologie, Gilead Sciences.

„De pe 15 ianuarie folosesc pentru toţi pacienţii mei cu Covid în spital Ivermectina. Nu ştiu ce s-a hotărât în România, dar se pare că se iau nişte hotărâri. Eu invit pe toată lumea să vină în America şi să vadă ce facem noi. Noi ştim ce fac şi ei în România. Părerea mea e că că aşa de mulţi oameni sunt în America şi mulţi mai mulţi doctori decât în România şi dacă noi folosim, ar trebui românii să copieze.

Şi noi copiem ce e bun în România, dar cred că la cazul Ivermectinez să copieze ce spune şi doctorul francez sau avocat de care aţi vorbit şi să vadă ce spun şi englezii şi să mai înveţe şi ei puţin pentru că nu dirijează ei medicina din România. Ca să fim clari”, a declarat Ion Alexie, medic în Las Vegas.

Urmăriți Impact.ro și pe