Medicamentul la care vânzările au explodat în ultimul an. Motivul pentru care e atât de cumpărat

Badea Violeta 29.10.2021, 14:04
Medicamentul la care vânzările au explodat în ultimul an. Motivul pentru care e atât de cumpărat

În ultimul an, românii au luat cu asalt farmaciile pentru a achiziționa un medicament. Acesta este inclus în protocolul terapeutic pentru cazurile ușoare de Covid-19. Iată despre ce medicament este vorba.

Unul dintre cele mai bine vândute medicamente în pandemie

România se confruntă cu o situație critică din cauza valului de îmbolnăviri provocate de virusul Covid-19. În ultimele luni, cazurile noi au crescut accelerat și spitalele fac față cu greu numărului mare de pacienți care necesită spitalizare.

Îngrijorați de ceea ce se întâmplă, românii au luat cu asalt farmaciile și s-au aprovizionat cu medicamentul inclus în protocolul terapeutic pentru cazurile ușoare de Covid-19. Este vorba despre celebrul paracetamol, notează ZF. Acest medicament aproape că nu lipsește din casa niciunui român.

Acest lucru o dovedește un raport care arată că paracetamolul a urcat multe poziții în topul celor mai vândute medicamente dințara noastră. Așadar, vânzările acestui medicament produs de Zentiva au crescut cu 20% în primele opt luni din 2021 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Creşterea în volume, pentru paracetamol, considerăm că se întâmplă în context pandemic – para­cetamolul ca medicament în protocolul de tratare a COVID-19, dar şi în răceli“, conform reprezentanţilor Zentiva.

Unul dintre cele mai bine vandute medicamente in pandemie
Unul dintre cele mai bine vandute medicamente in pandemie

În ianuarie-august 2020, vânzările la paracetamol au crescut cu 117% faţă de aceeași perioadă a anului anterior

În anul 2020, în plină pandemie, Zentiva a avut parte de un succes răsunător. Vânzările la paracetamol au crescut într-un ritm fantastic. Astfel, în perioada ianuarie-august 2020, vânzările la acest medicament au crescut cu 117% faţă de acelaşi interval din anul anterior.

„Vânzările de medicamente în pe­rioada ianuarie – august 2020 versus aceeaşi perioadă din 2019 sunt într-o uşoară creştere. Top 10 medicamente vândute a înregistrat o schimbare semni­ficativă, Paracetamolul ocupând direct poziţia a treia în 2020 faţă de poziţia 22 în 2019“, au precizat reprezentanţii IQVIA pentru sursa de mai sus.

Așadar, compania Zentiva a vândut în perioada precizată anterior mai mult de 6,5 milioane de unităţi de Paracetamol în farmacii, datele incluzând doar vânzările din canalul de retail farma, pe toate formele de comercializare ale produsului.

Amintim că grupul Zentiva aparține fondului de investiţii Advent Internationa. Acesta are facilităţi de producţie în Bucureşti şi în Praga, capitala Cehiei. De asemenea, compania farmaceutică Antibiotice Iaşi a avut parte de o creștere uluitoare. Această companie a reintrodus în portofoliu paracetamolul din luna martie a anului trecut.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...