Medic din Ucraina, împuşcat mortal în timp ce îşi ducea nepotul rănit la spital. Ministrul ucrainean al sănătății, mesaj dur pentru Rusia

Andra Daoud 02.03.2022, 17:51
Medic din Ucraina, împuşcat mortal în timp ce îşi ducea nepotul rănit la spital. Ministrul ucrainean al sănătății, mesaj dur pentru Rusia

Războiul face noi victime în Ucraina, atât în rândul soldaților, cât și în rândul civililor. Povestea unui medic care a fost împușcat mortal în timp ce își ducea nepotul la spital a devenit cunoscută în toată lumea, după ce ministrul sănătății din Ucraina a relatat despre caz și a transmis un mesaj dur Rusiei, prin intermediul Facebook.

Medic din Ucraina, împuşcat mortal în timp ce îşi ducea nepotul rănit la spital

Crește numărul victimelor războiului dn Ucraina, atât în rândul armatei, cât și al civililor, în a șaptea zi de la izbucnirea războiului. Un medic care își ducea nepotul rănit la spital a fost ucis în timpul bombardamentelor din Kiev, după cum a anunțat miercuri ministrul ucrainean al sănătății, Viktor Liashko. Oficialul a relatat pe Facebook despre tragedie, iar postarea lui a fost preluată de ziare din întreaga lume.

Astăzi teroriștii ruși au luat viața unui medic – Marina Kalabino. (…) Au tras asupra mașinii ei, când își ducea nepotul rănit la spitalul din satul Kukhari din regiunea Kiev. Aceștia sunt inumani, teroriști, și cu siguranță nu ar trebui să rămână nepedepsiți! Dimineața, am făcut apel la medicii ruși să condamne actele tiranului, să meargă în piață cerând să se oprească războiul și să se ridice pentru protecția colegilor lor, a medicilor ucraineni”, a scris Viktor Liashko.

Câți oameni și-au pierdut viața de la izbucnirea războiului

A trecut mai puțin de o săptămână de la atacul lansat de Vladimir Putin asupra Ucrainei, iar lucrurile se complică de la o zi la alta. Sute de mii de familii au părăsit țara și au fugit din calea războiului, în timp ce alții au rămas în casele lor, unii chiar luptând cot la cot cu armata împotriva inamicului.

Pierderile de vieți omenești sunt considerabile, în rândul armatei, dar și al civililor. Serviciul de Urgență Ucrainean a transmis că peste 2.000 de civili au fost uciși de la izbucnirea războiului și până acum. „Copiii, femeile și forțele de apărare își pierd viața în fiecare oră”, se arată într-un comunicat, potrivit Reuters.

Autoritățile ucrainene au transmis și numărul victimelor din tabăra adversă: peste 5.800 de militari ruși au murit, sute de vehicule blindate și 30 de avioane ar fi fost distruse până în prezent. Ucraina a dat publicității o listă a pierderilor din tabăra rusă, însă informațiile nu au putut fi verificate independent până la această oră. Potrivit CNN, lista arată în felul următor:

  • 5.840 de militari;
  • 30 de avioane;
  • 31 de elicoptere;
  • până la 211 tancuri;
  • 862 vehicule blindate de patrulare;
  • 85 sisteme de artilerie;
  • 9 sisteme antiaeriene;
  • 60 de cisterne de combustibil;
  • 355 de vehicule;
  • 40 de lansatoare de rachete MLRS capturate.
Urmăriți Impact.ro și pe