Măsuri inedite propuse de autorități într-un județ din România. Ce ar urma să se întâmple cu promoțiile din magazine

Mihai Roșoiu 11.12.2020, 14:03
Măsuri inedite propuse de autorități într-un județ din România. Ce ar urma să se întâmple cu promoțiile din magazine

La nici o săptămână distanță de la alegerile parlamentare, autoritățile locale dintr-un județ apropiat de București propun un set de restricții neobișnuite. Măsuri inedite propuse de autorități într-un județ din România ar putea fi luate dacă propunerea prefecturii va fi admisă. Cetățenii se pregătesc pentru un final de an inedit, în care ar putea fi nevoiți să respecte un set de reguli diferite de cele de până acum.

Prefectul de Dâmbovița propune măsuri inedite înainte de sărbători

Principalele zone vizate sunt cele în care se află centrele comerciale din județul Dâmbovița. Îngrijorați de fluxul de persoane din această perioadă, mai marii județului s-au gândit să restricționeze accesul cetățenilor prin câteva reguli stricte, dar neobișnuite.

Într-un comunicat al Prefecturii Dâmbovița, Aurelian Popa, reprezentant al Guvernului în teritoriu, a întocmit o listă cu restricții ce ies din tiparele momentului. Interzicerea folosirii coșurilor de mână în incinta marilor magazine și dispariția ofertelor promoționale din această perioadă sunt doar câteva dintre propunerile prefectului.

Masuri inedite propuse de autoritati in Dambovita
Masuri inedite propuse de autoritati in Dambovita

Pentru a evita o eventuală explozie a cazurilor de coronavirus în județ, Aurelian Popa i-a avertizat pe agenții economici că vor fi intensificate controalele în zonele centrelor comerciale din Târgoviște, dar și celelalte localități ale Dâmboviței.

Doar cu căruciorul de cumpărături în supermarket

În cele ce urmează vă vom prezenta câteva dintre propunerile făcute de Prefectura județului Dâmbovița pentru perioada următoare a anului:

– eliminarea coşurilor de mână şi folosirea exclusivă a cărucioarelor în timpul vizitei în incintele magazinelor (această măsură fiind una care poate scădea numărul contactelor fizice si poate duce la  respectarea păstrării distanţei fizice).

– monitorizarea atentă a numărului de cumpărători care se pot afla simultan în incinta magazinului, mergând până la limitarea accesului în magazin peste un anumit număr prestabilit pentru fiecare incintă şi care poate asigura respectarea distanţării fizice.

– evitarea promovării unor promoţii, vânzări accelerate ale unor produse care ar putea genera un flux mare de cumpărători.

– sporirea numărului de personal astfel încât să fie deschise un număr cât mai mare de case de marcat pentru a nu se mai crea aglomeraţie, precum şi existenţa în interiorul spaţiului de vânzare a personalului dedicat care să se asigure că nu sunt create aglomerări ad-hoc şi care să-i îndrume pe cumpărători la casele de marcat pentru a se crea  o încărcătură echilibrată a acestora.

– stabilirea oricăror măsuri specifice care, pe lângă respectarea celor de natură legală, să aducă un plus de siguranţă şi securitate sanitară atât a cumpărătorilor, cât şi a propriilor angajaţi.
Măsuri inedite propuse de autorități într-un județ din România ar putea avea efecte benefice. În trecut, Dâmbovița a fost unul dintre județele care au înregistrat un număr mare de infectări cu noul coronavirus, însă situația s-a mai îmbunătățit în ultimele luni.

Urmăriți Impact.ro și pe