Măsuri de ultimă oră de la CNSU! Ce prevede Hotărârea 32. Regulile care se impun pentru români

Madlen Moraru 29.06.2020, 20:54
Măsuri de ultimă oră de la CNSU! Ce prevede Hotărârea 32. Regulile care se impun pentru români

Măsuri de ultimă oră de la CNSU, anunțate în seara de luni. Se impun reguli pe care românii sunt obligați să le respecte cu strictețe.

Măsuri de ultimă oră de la CNSU! Ce prevede Hotărârea 32. Ce reguli se impun pentru români

Hotărârea 32 prevede toate aceste schimbări, după ce premierul a anunțat că este șocat de ce a văzut pe litoral. În ultimele zile, în majoritatea stațiunilor de la malul mării s-au dat petreceri și în câteva cazuri nu s-au respectat deloc regulile de distanțare socială.

Măsuri de ultimă oră de la CNSU! Ce prevede Hotărârea 32. Ce reguli se impun pentru români
Hotărârea 32 prevede schimbări pentru români, dar și pentru cei care dețin terase

Românii aflați în vacanță în această perioadă trebuie să repete în continuare regulile de igienă pentru evitarea răspândirii noului virus. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a transmis luni toate aceste schimbări.

Mai mult, vizați sunt organizatorii de evenimente și activități în aer liber. Dacă se vor constata nereguli la nivel de siguranță sanitară autoritățile ar putea să suspende autorizațiile de funcționare. Hotărârea 32 poate fi consultată și pe pagina oficială a Guvernului României.

„Astăzi, 29 iunie, a avut loc ședința CNSU, condusă de Premierul Ludovic Orban, la finalul căreia a fost adoptată hotărârea numărul 32. Printre cele mai importante măsuri din hotărârea CNSU se regăsește propunerea instituirii sancțiunii complementare de suspendare a autorizației de funcționare pentru organizatorii activităților și evenimentelor, dacă în cadrul acestor evenimente nu sunt respectate regulile de siguranță sanitară. Prin aceeași Hotărâre au mai fost adoptate propuneri de modificare a unor măsuri privind organizarea competițiilor sportive și a altor tipuri de activități.

De asemenea, CNSU a luat decizia de a menține lista statelor aflate în «zona verde», pentru care nu mai există obligația izolării la domiciliu pentru cetățenii care vin în România din respectivele țări, aprobată prin Hotărârile numărul 29 și 31.

Măsurile propuse și aprobate în ședința CNSU sunt bazate pe recomandările specialiștilor din Grupul de Suport Tehnico-Științific și vor avea aplicabilitate începând cu data de 1 iulie 2020”, au transmis oficialii CNSU.

Decizia din 29 iunie a fost luată după ce ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că a patra etapă de relaxare a restricțiilor va fi amânată. Acest moment ar fi trebuit să aibă loc pe 1 iulie 2020. Din cauza unui val tot mai mare de îmbolnăviri s-a hotărât că vor fi aplicate și sancțiuni aspre, dacă nu sunt respectate regulile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI