Măsura luată de Sorin Grindeanu după incidentele care au implicat CFR. Va cere o demisie importantă

Ana Anitoiu 28.03.2023, 17:59
Măsura luată de Sorin Grindeanu după incidentele care au implicat CFR. Va cere o demisie importantă

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, urmează să ceară o demisie importantă în urma incidentelor care au implicat CFR. Oficialul va lua măsuri în cazul în care solicitarea lui va fi refuzată.

Sorin Grindeanu va cere o demisie

Mai exact, ministrul Transporturilor îi va cere demisia directorului general al CFR Călători, Traian Preoteasa, căruia îi reproșează felul în care a gestionat incidentele de pe calea ferată din ultima perioadă.

În situația în care directorul CFR Călători, considerat un apropiat al PNL, nu va demisiona, Sorin Grindeanu ar urma să îi ceară Consiliului de Adminsitrație al CFR să îl demită, conform unor surse citate de stiripesurse.ro.

Liderul PSD Giurgiu, Marian Mina, i-a reproșat lui Traian Preoteasa, luni, că nu își asumă problemele din sistemul feroviar, după ce zeci de ani s-a „învârtit ca director prin tot sistemul feroviar românesc”.

„Cum să zici că n-ai nicio vină pentru accidentele recente, când, din 2021, PNL te-a pus director general la CFR Călători și apoi, cu proptele politice liberale, te-ai menținut în funcție până în ziua de azi? Nu îți e rușine obrazului, domnule director general Traian Preoteasa? Te faci că uiți de perioada în care PNL îți prelungea din două în două luni mandatul de director la CFR Călători?”, a scris Marian Mina pe Facebook.

Conductorul trenului implicat in accidentul feroviar din Galati a decedat. Alte trei persoane au fost ranite, primele declaratii oficiale despre cauza tragediei
Accident feroviar în Galați

Cum s-a apărat directorul CFR Călători

Directorul CFR Călători s-a apărat în urma accidentului feroviar de la Galaţi în care o persoană a murit, iar alte trei au fost rănite. Traian Preoteasa a spus că deși îşi va asuma acţiunea sau inacţiunea oricărui angajat al CFR Călători, constatată de către organele de cercetare, nu îşi poate asuma „subfinanţarea cronică a sistemului feroviar din ultimii 30 de ani”.

„Îmi voi asuma acţiunea sau inacţiunea oricărui angajat al CFR Călători, constatată de către organele de cercetare şi care ar fi putut duce la evitarea acestei drame ce a cauzat decesul colegei noastre. Nu îmi pot asuma, însă, subfinanţarea cronică a sistemului feroviar din ultimii 30 de ani!

Profund îndurerat, transmit şi pe această cale condoleanţe familiei îndoliate şi întregul sprijin necesar în aceste momente de grea cumpănă!”, a transmis Traian Preoteasa, potrivit comunicatului de presă al companiei.

Accidentul feroviar s-a produs pe linia 5 în Gara Galați, în momentul în care o locomotivă urma să fie atașată unui tren ce pleca spre Mărășești. În urma impactului violent, partea din față a vagonului de călători a fost avariată grav.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...