Măsura luată de Guvern după tornada din Călărași. Ce se întâmplă cu familiile afectate

Iorgu Ianusi 08.05.2019, 17:24
Măsura luată de Guvern după tornada din Călărași. Ce se întâmplă cu familiile afectate

Guvernul a decis să acorde ajutoare de urgență pentru cei care au avut de suferit în urma tornadei de la Călărași din mini-vacanța de 1 Mai. Vor primi bani familiile care au avut gospodăriile distruse de tornadă.

Este vorba de localitățile Dragalina și Perișorul. Acolo mai multe locuințe au fost distruse de tornadă.

Mai mult de 10 case din zonă au rămas fără acoperișuri din cauza tornadei violente care s-a format la Drajna.

„În ședința de astăzi vom acorda ajutoare de urgență pentru familiile din localitățile Dragalina și Perișorul ale căror locuințe și gospodării au fost distruse de tornada produsă în urmă cu câteva zile. Oamenii trebuie să știe că se pot baza pe sprijinul autorităților atunci când au nevoie. În același timp vreau să felicit autoritățile pentru implicarea lor și pentru promptitudinea de care au dat dovadă.” Viorica Dăncilă

Tornada de la Călărași se poate repeta. Autoritățile să fie pregătite pentru situații de urgență

Șefa Guvernului a amintit că astfel de situații pot să mai apară. Autoritățile trebuie să fie pregătite pentru a interveni în astfel de urgențe, a precizat Viorica Dăncilă:

„Aș vrea să mulțumesc tuturor forțelor de intervenție care au fost în misiune în ultimele zile pentru a îi ajuta pe oamenii ale căror gospodării și comunități au fost afectate de fenomenele meteo extreme, vă rog dragi colegi să fim în continuare pregătiți pentru intervenții prompte dacă va fi nevoie, precum și de a acorda sprijinul special astfel încât oamenii să poată depăși situațiile dificile prin care trec.” Viorica Dăncilă

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat recent pentru Mediafax că Guvernul nu va acorda despăgubiri, ci bani pentru evitarea excluziunii sociale.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe