Mașinile pe care nu ar trebui să le cumperi niciodată, indiferent de cât de ieftine sunt. Modelele de vehicule păguboase

Nicu Stan 08.10.2021, 15:07

Există câteva modele de mașini pe care nu ar trebui să le cumperi niciodată la mâna a doua. Indiferent cât de iefine ar părea, acestea trebuie ocolite de atâtea ori de câte vă ies în cale. Acestea modelele de vehicule sunt considerate de experții auto cele mai păguboase.

Care sunt cele mai păguboase 5 modele de mașini. Două sunt de la Volkswagen

Rapoartele făcute de către service-urile auto mașinilor pe care le repară pot fi o sursă de încredere și totodată de inspirație atunci când vrei să îți cumperi mașină. Marea problemă a acestor rapoarte este aceea că nu pot fi puse la un loc, astfel încât să poată fi consultate.

Din acest motiv, cumpărătorii ar trebui să se intereseze din mai multe surse, mu doar după actele unor service-uri care arată ce proleme au unele modele de mașini.

Volkswagen Scirocco, locul 2 in top 5 masini paguboase
Volkswagen Scirocco, locul 2 in top 5 masini paguboase

Mașinile de care trebuie să fugi

Astfel, canalul de YouTube 99Vehicles a făcut un top al mașinilor cu cele mai multe probleme întâlnite de diverse atelier de reparații.

Audi TT, Range Rover Sport, Volkswagen Phaeton, Volkswagen Scirocco și Opel Insignia ar fi niște mașini de care ar trebui să se ferească toți cei care vor să-și cumpere mașină.

1) Opel Insignia

Cea mai păguboasă mașină pare să fie Opel cu modelul Insignia, motorizare 2.0 litri CDTI, modelul având cele mai grave probleme. Potrivit 99vehicles, principala problemă este că pompa de ulei este confecționată din plastic. Piesa cedează în timp și lasă mașina fără ungere, ducând astfel la probleme grave la motor.

2) Volkswagen Scirocco

Un alt model păgubos de la Volkswagen este Scirocco cu motorul 1,4 litri TSI cu 160 de CP, cu DSG, și turbocharger. Această mașină are cele mai multe probleme, unele dintre ele apărând chiar de la 60.000 de km (schimb de turbină, pistoane și bloc motor).

3) Volkswagen Phaeton

Acest tip de mașină are probleme la sistemul electric, dar și la motoarele V10 unde apar multe probleme la turbocompresoare. În plus, problemele evidente pe care le are acest model l-au făcut să se deprecieze foarte tare odată cu trecerea timpului.

Un Volkswagen Phaeton care costa în trecut peste 60.000 de euro, nou din magazin, a ajuns la un preț de 4.000 de euro pentru un exemlar second hand. Phaeton a fost conceput ca rival pentru modelele S-Klasse, Seria 7, A8 şi Lexus LS.

4) Range Rover Sport

La acest model de mașină clienții au raportat probleme după 220.000 de kilometri, în special la versiunea dotată cu motorul de 2,2 litri diesel.

5) Audi TT

Principala problemă ar fi la modelele de mașini care au motorul 2.0 TFSI cu cutie de viteze cu dublu ambreiaj DSG. 99Vehicles arată că ar consuma ulei mai mult, ar avea ceva probleme și la distribuție, precum și la instalația electrică.