Într-una dintre cele mai țări din lume, autoritățile au decis să elimine vehiculele vechi, poluante și chiar mai puțin sigure de pe drumurile publice și a lansat deja politica de casare a autoturismelor. Regula intră în vigoare în luna aprilie, dar nu este valabilă pentru toată lumea.
Toate vehiculele guvernamentale din această țară, mai vechi de 15 ani, își vor pierde automat dreptul de a circula pe drumurile publice din luna aprilie, certificatul de înmatriculare urmând să expire, conform noilor reguli. Pentru vehiculele comerciale și vehiculele private, politica se va aplica din iunie 2024.
Astfel, Ministerul Transporturilor Rutiere și Autostrăzilor din India a lansat deja politica de casare a mașinilor. Orice vehicul care are o vechime de 15 ani sau mai mare, aparținând guvernelor locale, întreprinderilor din sectorul public sau oricărei organizații deținute sau controlate de guvern, va trebui să fie casat, notează IndianExpress.
Cu toate acestea, vehiculele cu destinație specială deținute de guverne, cum ar fi blindate blindate și alte vehicule specializate utilizate în scopuri operaționale pentru apărarea țării și pentru menținerea ordinii și legii, nu se vor supune noilor reglementări.
Dacă înmatricularea acestor vehicule vechi a fost reînnoită înainte ca acestea să împlinească vârsta de 15 ani, astfel de certificate vor fi, de asemenea, anulate, iar mașinile vor trebui casate după o perioadă de 15 ani de la înregistrarea inițială. Guvernul din India a considerat că cea mai bună cale de a încuraja casarea mașinilor este renunțarea la propriile vehicule care au o vechime mai mare de 15 ani și poluează foarte mult.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Politica de casare a vehiculelor a fost folosită la nivel global pentru a da un impuls producției de automobile și sectoarelor conexe și pentru a crea o nouă cerere pentru mașini noi pe piață.
New Delhi, una din cele mai poluate capitale din lume, se luptă cu un smog cronic în fiecare an, deoarece scăderea temperaturii face să stagneze particulele poluante provenite de la centralele pe cărbune, gazele de eşapament şi incendierea deşeurilor în aer liber.
Curtea Supremă a Indiei a cerut anul trecut Comisiei pentru managementul calităţii aerului să propună măsuri pentru reducerea poluării în nordul Indiei.