Mașina în care nimeni nu a murit vreodată. Secretul a fost dezvăluit, într-un final

Ioana Bucur / 03.03.2021, 10:14
Mașina în care nimeni nu a murit vreodată. Secretul a fost dezvăluit, într-un final

Peste 43.000 de români au murit, în ultimele două decenii, în accidente rutiere. La nivelul Uniunii Europene, bilanțul negru este de aproape 23.000 doar în anul 2019, potrivit datelor publicate de ETSC. În condițiile în care viața ne poate fi pusă în pericol la fiecare moment pe șosele, fie din vina noastră sau a altor șoferi, siguranța este unul dintre cei mai importanți factori de care trebuie să ținem cont în momentul în care ne alegem autoturismul. S-a aflat care este mașina în care nimeni nu a murit vreodată.

Mașina în care nimeni nu a murit vreodată

Se pare că suedezii nu sunt campioni doar la capitolul mobilă ieftină, ci și la siguranța șoferilor și pasagerilor. Mașina în care nimeni nu a murit vreodată este modelul XC90 al celor de la Volvo, în condițiile în care, până luna ianuarie a anului precedent, fuseseră vândute în jur de 700.000 de automobile de acest tip. În urma testelor de verificare, experții din domeniul siguranței auto au acordat modelului cinci stele în clasificarea Euro NCAP. În plus, XC90 are mai multe caracteristici ce îl ajută să fie una dintre cele mai sigure autoturisme la nivel mondial.

Cele două generații ale Volvo XC90 lansate pe piață până în prezent sunt mașini cu masă mare, ceea ce le oferă rezistență sporită la impact. Pe lista opițiunilor de siguranță pasivă se numără structura solidă, centurile de siguranță sau air-bag-urile, ce ajută la siguranța pasagerilor în momentul în care mașina este implicată într-un accident cu un autoturism mai mare. Potrivit directorului în cercetare de la Thatcham, Matthew Avery, toate automobilele XC90 din a doua generație au AEB ca dotare standard.

„Toate mașinile Volvo XC90 din a doua generație au AEB ca standard, astfel încât fiecare dintre ele a avut sisteme de evitare a coliziunilor din fabrică. Niciuna nu a avut anterior AEB sau ceva similar. A existat un sistem de monitorizare a punctului mort și care a fost standard pentru o lungă perioadă de timp, dar nu au avut niciodată sistemele de evitare a coliziunilor despre care vorbim. De aceea, este și acesta unul dintre motivele pentru care nimeni nu a murit până acum în această mașină”, a declarat Matthew Avery, potrivit cardealermagazine.co.uk.

Mașina în care nimeni nu a murit vreodată
Mașina în care nimeni nu a murit vreodată

„Vorbim despre o mașină produsă pentru prima dată în urmă cu 14 ani, care are un istoric”

Prima generație Volvo XC90 a apărut pe piața auto în anul 2002, iar informațiile din statisticile ce o numesc „mașina în care nimeni nu a murit vreodată” au fost strânse în perioada 2004-2017. Mașina a obținut 5 stele la testele Euro NCAP și este una dintre cele mai sigure autoturisme din lume.

„De multe ori, când vine vorba de mașinile noi nu vezi accidente cu morți pentru că este nevoie de timp pentru ca un număr mare de autoturisme să fie cumpărat și să ajungă pe șosele. Dar aici vorbim despre o mașină produsă pentru prima dată în urmă cu 14 ani, care are un istoric, iar atunci cifrele ies în evidență”, a declarat Matthew Avery, potrivit Știri din Lume.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI