Mașina de familie pe care românii nu o mai pot lua din țară. Sunt obligați să o cumpere din Germania

Stan Filon 08.08.2021, 11:45
Mașina de familie pe care românii nu o mai pot lua din țară. Sunt obligați să o cumpere din Germania

Una dintre mașinile de familie preferate de români nu se mai vinde la noi în țară! Decizia a fost luată de producătorul auto, însă românii care vor mașina cu 7 locuri o pot cumpăra în continuare din Germania, iar prețul este chiar mai mic decât la noi.

Aceasta este mașina de familie pe care românii nu o mai pot lua din țară

Când vine vorba de mașini de familie preferate de români, Renault Grand Scenic se află în top, însă acest autoturism nu se mai comercializează în România. Cu toate acestea, românii fac tot posibilul pentru a-și achiziționa mașina preferată, chiar dacă trebuie să dea comandă în Germania. Modelul este cumpărat de nou din Germania, dar este achiziționat puternic și la mâna a doua.

Constructorul francez a anunțat că nu mai vinde Grand Scenic în țara noastră, dar nici pe plan local. Compania a ales să recurgă la această măsură pentru a putea răspunde cererii mari de SUV-uri. Așa se face că, la această oră, în portofoliul său există nu mai puțin de patru modele de SUV-uri. Regăsim Captur, Kadjar, Koleos și noul SUV Coupe, Arkana.

Masina de familie pe care romanii nu o mai pot lua din tara
Masina de familie pe care romanii nu o mai pot lua din tara

Cât costă un Renault Grand Scenic nou

Dar cât costă această mașină? Ei bine, în Germania, la reprezentanță, un Renault Grand Scenic poate fi achiziționat cu un preț de pornire de 27.350 de euro. Aceste este prețul trecut în dreptul versiunii entry-level, Zen, cu motorizarea TCe 115 GPF și transmisie manuală.

Autoturismul vine echipată din fabrică cu jante din oțel de 20 de inci, senzori de parcare și o multe sisteme de asistență. Aceasta mai beneficiază de un ecran tactil de 7 inci, geamuri fumurii, aer condiționat reglabil pe două zone completează lista de dotări.

Mulți români însă preferă varianta de top este, Black Edition, cu motorizarea TCe 160 și transmisie automată EDC. Prețul pentru această versiune pornește de la 38.350 de euro. Clienții pot opta și pentru un acoperiș panoramic, un head-up display, iar cele două locuri suplimentare pot fi comandate pentru 800 de euro în plus. Posesorii devin astfel proprietari unui Renault Grand Scenic cu dotări de lux.

Second hand, unități din cea mai recentă generație, construite după anul 2017, pot fi achiziționate pe site-urile de profil cu prețuri cuprinse între 11.000 și 17.000 de euro.

Urmăriți Impact.ro și pe