Masca, obligatorie în apropierea unităţilor de învăţământ. Anunţul tocmai a fost făcut

Stan Filon 06.09.2021, 17:11
Masca, obligatorie în apropierea unităţilor de învăţământ. Anunţul tocmai a fost făcut

Numărul de noi cazuri de coronavirus crește de la o zi la alta, așa că masca de protecție ar putea redeveni obligatorie în preajma școlilor din București! O decizie finală urmeaă să fie luată de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, care se va reuni miercuri în şedinţă, înainte de începerea noului an școlar.

Masca poate deveni obligatorie în apropierea unităţilor de învăţământ

Așadar, autoritățile din București se gândesc să reintroducă obligativitatea purtării măștii de protecție în preajma școlilor. Adulții care își duc copiii la școală ar putea fi obligați să poarte masca de protecție la 50 sau chiar 100 de metri depărtare de unitățile de învățământ. Cel care a venit cu acest anunț a fost chiar prefectul Capitalei, Alin Stoica, care va ridica această problemă la Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

”Luăm în calcul reintroducerea măsurii privind purtarea măştii pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ. Va fi o hotărâre CMBSU. Expiră ultima hotărâre, cred că miercuri, şi atunci va trebui să luăm o nouă hotărâre de prelungire a măsurilor şi şi vom introduce şi obligativitatea purtăţii măştilor, începând cu 13 septembrie, de când începe şcoala”, spunea prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Masca poate deveni obligatorie in apropierea unitatilor de invatamant
Masca poate deveni obligatorie in apropierea unitatilor de invatamant

Varianta Delta afectează într-o măsură mai mare tinerii și copiii

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a avertizat recent că Bucureștiul ar putea să atingă pragul de 6 la mie în a doua jumătate a lunii octombrie. În această situație, școlile trec în regim online timp de două săptămâni.

Ministrul a tras din nou un semnal de alarmă și i-a îndemnat pe oameni să se vaccineze, pentru ca situația epidemiologică să rămână sub control. ”În acest ritm, dacă nu înțelegem importanța vaccinării, este posibil ca și Bucureștiul să ajungă în a doua jumătate a lunii octombrie la 6 la mie. A nu se confunda atingerea pragului cu carantina”, a spus Cîmpeanu.

Ultimele cifre arată că luni au fost raportate 1035 de noi cazuri de coronavirus la nivelul întregii țări. 25 de oameni au murit în ultimele 24 de ore, iar peste 400 de pacienți se află acum internați pe secțiile de ATI ale spitalelor din țară.

Autoritățile au tras un semnal de alarmă și au spus că varianta Delta a coronavirusului afectează într-o măsură mai mare tinerii și copiii! Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a spus că la nivelul întregii țări sunt pregătite 110 paturi ATI pentru copii, însă oficialul a spus că aceștia pot fi tratați și în secțiile pentru adulți, dacă va fi nevoie.