Mască eficientă cu bicarbonat de sodiu pentru un ten fără imperfecțiuni. Efectul este uimitor

Diana Radu 27.05.2020, 11:08
Mască eficientă cu bicarbonat de sodiu pentru un ten fără imperfecțiuni. Efectul este uimitor

Tenul nostru necesită o îngrijire specială în funcție de tipul acestuia: acneic, uscat, gras, mixt sau sensibil. Însă, de multe ori produsele din comerț nu ne sunt de ajutor, deoarece conțin alcool sau parfum, care nu sunt deloc benefice tenului. Iată o listă cu măștile de față pe care le poți face chiar tu acasă folosind bicarbonat de sodiu. Acest ingredient este unul natural, care promite să fie blând cu tenul tău.

Tipurile de măști pe care le poți face cu bicarbonat de sodiu, în funcție de nevoile tenului tău

Mască de față cu bicarbonat de sodiu și fulgi de ovăz, pentru acnee și imperfecțiuni. Mod de obținere: se râșnesc fulgii de ovăz până se obține o pulbere mai mult sau mai puțin fină. Apoi se amestecă două linguri din această pulbere cu o lingură de bicarbonat de sodiu și 3-5 linguri de apă, cât să obțineți o pastă. Masca se aplică pe față și se lasă se acționeze 10-15 minute, după care se clătește cu apă din abundență.

bicarbonat de sodiu, ten, masca
Mască cu bicarbonat de sodiu

Mască de față cu bicarbonat de sodiu și uleiu de măsline, pentru ten uscat mai curat și fără impurități. Unul dintre cele mai sănătoase ingrediente pentru măștile de față este uleiul extra virgin de măsline. Acesta se amestecă cu bicarbonat de sodiu și face minuni pentru curățarea tenului. Soluția obținută se aplică prin masaj pe ten și se lasă să acționeze preț de un sfert de oră.

Masca de față cu bicarbonat de sodiu și lămâie, pentru acnee și ten gras sau pătat. Se amestecă două linguri de bicarbonat cu o lingură de zeamă de lămâie și apă și amestecați până se obține o pastă. Soluția se aplică pe față și se lasă să acționeze 10-15 minute. De asemeena, puteți pune în compoziție și 2 linguri de ulei de măsline pentru ca masca să nu vă usuce prea tare tenul. Masca se aplică de cel mult o dată pe săptămână și are rol de gomaj.

Mască cu bicarbonat și sodiu ți miere. Masca poate fi folosită pentru orice tip de ten, în special pentru cel uscat și sensibil, precum, și pentru tenul matur, deoarece previne ridurile și alte semne de îmbătrânire. Amestecul se prepară într-un bol cu o lingură de bicarbonat şi o lingură de miere de albine. Se amestecă bine până când obțineți o pastă omogenă. Rezultatele sunt uimitoare!

Urmăriți Impact.ro și pe