Masca de protecţie te vindecă de covid-19. Cum este posibil aşa ceva? Explicaţia specialiştilor

Ana Anitoiu 13.02.2021, 17:29
Masca de protecţie te vindecă de covid-19. Cum este posibil aşa ceva? Explicaţia specialiştilor

Masca de protecţie te vindecă de COVID-19, în afară de faptul că te protejează de infectarea cu noul coronavirus. Descoperirea a fost făcută de o echipă de cercetători din Statele Unite ale Americii, care a explicat cum este posibil să se întâmple acest lucru.

Masca de protecție, aliat în vindecarea de COVID-19

De la izbucnirea pandemiei de coronavirus, toată lumea a aflat că purtarea măștii de protecție te poate feri de infectarea cu noul virus. De altfel, la nivel mondial, la fel ca în România, acest obiect a devenit obligatoriu în spațiile publice, într-o încercare de limitare a răspândirii virusului. Însă, acum, o echipă de cercetători a ajuns la o concluzie uimitoare. Masca face mai mult decât să prevină. Ea ajută la vindecare.

Această descoperire a fost făcută de cercetătorii de la Institutul Național de Diabet și Boli Digestive și Renale, parte din Institutele Naționale de Sănătate din Statele Unite ale Americii. Experții au ajuns la această concluzie după ce au analizat datele privitoare la pacienții cu COVID-19.

Masca de protectie te vindeca de covid-19. Cum este posibil asa ceva? Explicatia specialistilor
Masti de protectie

Cum te poate vindeca o mască de protecție de COVID-19

Mai exact, potrivit cercetătorilor, măștile de protecție cresc în mod considerabil umiditatea din aerul pe care îl respiră persoanele care le poartă. Astfel, nivelul mai ridicat de umiditate în aerul inspirat ar putea explica faptul că purtarea măștilor a fost în legătură cu o severitate mai scăzută a bolii în rândul persoanelor cu COVID-19. Concret, hidratarea căilor respiratorii ajută sistemul imunitar. De altfel, umiditatea mai mare s-a dovedit eficientă și în atenuarea severității gripei.

”Am observat că măștile de protecție cresc mult umiditatea în aerul inhalat. Hidratarea rezultată a căilor respiratorii ar putea fi responsabilă pentru constatarea documentată ce leagă severitatea mai mică a bolii COVID-19 de purtarea unei măști. Nivelurile ridicate de umiditate s-au dovedit a atenua severitatea gripei și poate fi aplicabilă severității COVID-19 printr-un mecanism similar”, a spus autorul principal al studiului, doctorul Adriaan Bax.

Premierul Florin Cîțu a făcut furori cu un nou tip de mască

Recent, prim-ministrul Florin Cîțu a făcut furori cu un nou tip de mască de protecție cu care a apărut în fața presei. Premierul a optat pentru o mască ce conţine nanofibre, se poate autosteriliza şi blochează într-o proporție de 99,7 până la 99,99% virusurile.

Este vorba despre o mască de protecție VK RespiPRO Respilon, ce are o eficienţă ridicată de filtrare. Aceasta conține particule de cupru, atât pe partea interioară, cât şi exterioară a măştii, cef contribuie la distrugerea virusurilor din aer. Vezi AICI cât costă masca de protecție purtată de Florin Cîțu!

Câte persoane s-au vaccinat anti-COVID-19, în România

În afară de măștile de protecție, regulile de igienă și distanțarea fizică, o nouă măsură recomandată de specialiștii în sănătate pentru a ține la distanță COVID-19 este vaccinarea împotriva coronavirusului. În România, campania de imunizare este în toi.

Până joi, 12 februarie, în România au fost folosite 1.048.797 de doze de vaccin anti-COVID-19, dintre care 997.408 de la Pfizer și 51.389 de la Moderna. Numărul total al persoanelor vaccinate a crescut la 679.332. În total, s-au înregistrat 2.794 de reacții adverse. Dintre acestea, 2.734 au fost raportate la persoane vaccinate cu serul Pfizer. Serul Moderna a intrat în țară mai târziu. Impact.ro actualizează zilnic datele referitoare la vaccinarea împotriva coronavirusului în România, de îndată ce acestea sunt disponibile, AICI!