Masca cu bicarbonat de sodiu care te scapă de petele de la soare de pe față. Cum este indicat să o aplici

Elena Avramescu 11.09.2020, 20:51
Masca cu bicarbonat de sodiu care te scapă de petele de la soare de pe față. Cum este indicat să o aplici

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că bicarbonatul de sodiu este cu adevărat miraculos, mai ales dacă vreți să-l folosiți în prepararea măștilor de față, sau pentru orice produse de înfrumusețare. Are multiple beneficii și se găsesște la un preț excelent.

Masca cu bicarbonat de sodiu care te ajută să scapi de petele de la soare

Fiindcă a fost seoznul cald, iar multe persoane au rămas cu pete cauzate de razele solare, vă sărim în ajutor și vă propunem o masca extrem de eficientă și super ieftină, care o să vă readucă pielea la normal. În plus, se prepară extrem de simplu și rapid.

Este vorba despre masca de față cu bicarbonat de sodiu și lămâie, care are rol de gomaj și este extem de bună în curățarea și îngrijirea oricărui tip de ten, dar în special a celui gras sau acneic. Datorită proprietăților astringente, antibacteriene, antiinflamatoare și antifungice ale lămâii, masca aceasta poate să devină un adevărat aliat de bază în lupta cu coșurile, pentru că reușește să deschidă bine porii și să îndepărteze fără efort impuritățile.

Masca cu bicarbonat de sodiu
Masca cu bicarbonat de sodiu

Cum este indicat să aplici masca cu bicarbonat pe piele

În plus, masca cu bicarbonat de sodiu și lămâie are rol depigmentant, astfel că este potrivită pentru a îndepărta cu succes petele neplăcute lăsate de soare pe ten, precum și cicatricile de suprafață rămase în urma acneei. Pe lângă asta, sucul de lămâie funcționează ca un tonic și în amestec cu bicarbonatul de sodiu, reușește să reechilibreze secreția de sebum pentru a preveni îngrășarea pielii.

Cum se prepară? Începi prin a amesteca 1 linguriță de bicarbonat de sodiu cu 2-3 lingurițe de zeamă de lămâie până reușești să ai o pastă. Atenție! Daca ai pielea sensibilă, trebuie să diluezi sucul de lămâie cu apa și să adaugi o linguriță de ulei de masline. Trebuie să stai apoi cu masca pe față preț de câteva minute și s-o îndepărtezi cu apă ușor călduță. După aceea, clătești bine fața cu apă rece și aplici crema ta preferată. Este ok ca această mască să nu fie făcută mai des de o dată pe săptămână, pentru că îți poți sensibiliza pielea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...