Mărturisiri neașteptate! Prin ce a trecut Nadia Comăneci: „Nu există nicio zi în care să nu simţi o durere”

Andrei Cezar 04.08.2021, 12:28
Mărturisiri neașteptate! Prin ce a trecut Nadia Comăneci: „Nu există nicio zi în care să nu simţi o durere”

Nadia Comăneci este considerată de foarte mulți cea mai bună gimnastă a tuturor timpurilor. Câștigătoare a primului 10 perfect din istora gimnasticii, legendara sportivă a vorbit despre sacrificiile din spatele performanțelor. E a mărturisit că a fost nevoită concureze aproape de fiecare dată cu dureri, pe care le-a depășit din dorința de a deveni cea mai bună.

Nadia Comăneci, mărturisiri neașteptate despre viața de sportiv: „Nu există nicio zi în care să nu simţi o durere”

Legenda gimnasticii mondiale a acordat un interviu celebrei publicații italiene Gazzetta dello Sport în care a vorbit despre performanța obținută de gimansta intalină Vanessa Ferrari. Sportiva a cucerit argintul istoric la 31 de ani, o vârstă considerată înaintată pentru gimnaste.

Italianca a suferit mai multe accidentări de-a lungul anilor. Cea mai recentă și mai gravă s-a petrecut în 2017, atunci când și-a rupt tendonul lui Ahile.

„Aşa se explică totul: este o scorpioancă, precum sunt eu! Încăpăţânată şi luptătoare, o adevărată luptătoare”, a spus Nadia Comăneci.

În acest context, Nadia a vorbit despre durerile fizice pe care gimanștii le îndură, făcând totodată o mărturisire emoționantă.

„Există durere şi pentru că nu există alternative. Nu există nicio zi în care să nu simţi o durere. Îmi amintesc că, atunci când concuram şi mă antrenam, aveam durere în fiecare zi. De la degetul de la picioare până la spate, încheieturi”, a spus Nadia.

Marturisiri neasteptate! Prin ce a trecut Nadia Comaneci
Marturisiri neasteptate! Prin ce a trecut Nadia Comaneci

Twisties, suferința prin care trec mulți gimnaști

Câștigătoarea primului 10 perfect a vorbit și despre problema pe care mulți gimnaști o au atunci când concurează: twisties. Afecțiunea reprezintă practic o pierdere a reperelor în aer, iar de acest lucru s-a plâns recent și americanca Simone Biles.

Soțul Nadiei Bart Conner, dublu campion olmpic pentru Statele Unite ale Americii, a suferit și el de twisties. Nadia a povestit cât de ”înfricoșătoare” este această afecțiune.

„Eu nu am suferit niciodată de twisties, uneori mi s-a întâmplat să nu fiu conectată în timp ce făceam exerciţiile, dar nimic serios. Soţul meu  le-a avut şi a spus că este înfricoşător şi de obicei se întâmplă atunci când eşti sub o presiune mare. Corpul şi mintea ta nu «comunică». Gimnastelor nu le place de obicei să vorbească despre asta, Simone a avut dreptate să scoată problema la suprafaţă”, a mărturisit fosta sportivă.

În interviul acordat italienilor de la Gazzetta dello Sport, Nadia Comăneci a vorbit și despre absența României de la concursul pe echipe la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Întrebată de jurnaliști care a fost motivul pentru care țara noastră a lipsit, Nadia a răspuns: „Nu vă faceţi griji, la Paris vom fi acolo cu gimnaste mai tinere. Muncim la asta. Eu, din America, le dau o mână de ajutor. Nu vă vom dezamăgi”

Urmăriți Impact.ro și pe