Mărturii cutremurătoare din perioada în care Traian Băsescu era președinte. Ce a încercat să îi facă unui celebru jurnalist. „În momentul ăla s-a terminat”

Ioana Bucur 07.08.2022, 19:58
Mărturii cutremurătoare din perioada în care Traian Băsescu era președinte. Ce a încercat să îi facă unui celebru jurnalist. „În momentul ăla s-a terminat”

Unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști din România a povestit un episod tulburător din perioada în care Traian Băsescu era președinte. Omul de televiziune a făcut dezvăluiri șocante despre gestul care l-a scos din minți pe fostul șef de stat. Cum s-a răzbunat pe omul de televiziune: „M-a luat cu rece pe șira spinării. Președintele țării să te sune să-ți spună așa ceva…”

Episod tulburător din perioada în care Traian Băsescu era președinte

Anul 2006 a fost un moment imposibil de uitat pentru unul dintre cei mai cunoscuți oameni de presă de la noi din țară. Invitat într-un episod recent al podcastului găzduit de Ionuț Cristache, Marius Tucă a făcut o serie de dezvăluiri șocante.

Jurnalistul urma să îl aibă ca invitat la talkshow-ul lui pe Liviu Turcu, un fost ofițer din cadrul Direcției de Informații Externe, care fugise înainte de Revoluție în Statele Unite și care avea să spună în fața camerelor de filmat cine erau politicienii „acoperiți” de la noi din țară.

Informația a ajuns până la Palatul Cotroceni, Traian Băsescu, președinte în funcție la acea vreme, chemându-i pe cei doi la o discuție. Până aici, nimic alarmant, în condițiile în care Băsescu și Tucă aveau o relație apropiată, fiind politicianul cu cele mai multe apariții în emisiunea acestuia.

Doar că șeful statului voia să vorbească separat cu Liviu Turcu.

„Liviu Turcu a venit livid, alb, verde, îi căzuse fața. I-a zis printre altele: „Ce credeai, mă, nenorocitule securist, că te-au trimis ăia de la CIA să-ți dau eu rețeaua?” Ce CIA fratele meu? Că eu îi plătisem avionul lui Liviu Turcu.

Pe mine mă sunase imediat Băsescu să-mi spună: „Ce credeai? Nu știam că e rudă cu maică-ta?”. Numele de fată a lui mama, Turcu, nicio legătură. Securiști d-ăia jegoși îi băgaseră lui Băsescu tot felul de chestii în cap”, este convins Marius Tucă.

Mărturii cutremurătoare din perioada în care Traian Băsescu era președinte. Ce a încercat să îi facă unui celebru jurnalist. „În momentul ăla s-a terminat”
Marius Tucă

„M-a luat cu rece pe șira spinării”

Emisiunea a avut loc. N-a durat mult până când Marius Tucă a primit un telefon de la Traian Băsescu.

„Mă sună Băsescu: „Băi, Tucă, vrei să ți-l arestez pe Liviu Turcu în drum spre aeroport?” Poftim? M-a luat cu rece pe șira spinării. Președintele țării să te sune să-ți spună așa ceva. Și mi-l aresta mie… Era omul meu și al CIA… Și în momentul ăla s-a terminat. 10 ani de zile ne-am ascuns unul de altul.”, a mai spus jurnalistul, potrivit EVZ.

Potrivit jurnalistului, acela a fost momentul în care relația celor s-a schimbat radical, iar abuzurile și hărțuirea au început.

„Eu i-am zis „Statul mafiot”, am scris de ani de zile în Jurnalul Național și d-aia au vrut Băsescu și cu Udrea să-mi închidă Taverna Sârbului. Mă chema partenerul meu, pe la 3 dimineața, să nu mai scriu în Jurnalul că ne închid afacerea. Și m-am întâlnit dup-aia cu șeful ANAF, Blejnar, săracu‘, care mi-a zis: „Domnule Tucă, n-am avut nicio treabă. Am executat un ordin”. Știu exact ce s-a întâmplat atunci”, a mărturisit Marius Tucă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...