Mărturia sinceră a lui Alexandru Rafila. ”Nu am niciun apetit pentru postul de ministru”. Despre campania de vaccinare: ”Un eșec”

Badea Violeta 23.01.2022, 16:40
Mărturia sinceră a lui Alexandru Rafila. ”Nu am niciun apetit pentru postul de ministru”. Despre campania de vaccinare: ”Un eșec”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut duminică, 23 ianuarie, câteva declarații extrem de sincere la Prima TV. Acesta a precizat că nu există nicio urmă de îndoială privind eșecul campaniei de vaccinare. Cu toate astea, oficialul a mărturisit că nu se gândește să demisioneze, precizând, totodată, că nu are niciun fel de apetit pentru această funcție.

Alexandru Rafila, despre campania de vaccinare

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit astăzi, 23 ianuarie, despre campania de vaccinare. Oficialul a recunoscut că nu există nicio urmă de îndoială privind eşecul acesteia, precizând că doar 41% din populația României s-a imunizat.

„Ea nu a fost un succes. Ea a fost evident un eşec”, a spus Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății a precizat că principalul său obiectiv este acela de a reda încrederea oamenilor în sistemul sanitar.

De asemenea, acesta a precizat că românilor le lipsește partea de educație pentru sănătate, mai ales în domeniul prevenției.

„Nu e nimic fenomenal, spectaculos, cred că nouă ne lipseşte foarte mult partea asta de educaţie pentru sănătate, mai ales în domeniul prevenţiei, care nu înseamnă neapărat vaccinare, sunt multe alte lucruri care se leagă de prevenţie”, a spus ministrul Sănătăţii.

Alexandru Rafila
Alexandru Rafila

Alexandru Rafila, despre demisie

Ministrul Sănătății a subliniat că nu a luat în calcul să demisioneze din funcție. Totodată, acesta a precizat că nu a avut niciun fel de apetit pentru acest post.

De asemenea, oficialul a mai spus că o criză sanitară nu poate fi gestionată prin schimbări care au loc într-o perioadă atât de scurtă. Acesta a amintit că România a avut şase miniştri ai Sănătăţii în decurs de doi ani.

  „Noi am avut şase miniştri ai Sănătăţii în decurs de doi ani. Deci durata de viaţă medie a unui ministru al Sănătăţii a fost de patru luni în criză majoră de sănătate publică. Păi e clar că nu poţi să gestionezi o criză majoră de niciun fel cu acest turn over”, a precizat oficialul.

Amintim că Alexandru Rafila ocupă funcția de ministru al Sănătății din data de 21 decembrie 2020, fiind afiliat la Partidul Social Democrat.

De asemenea, acesta este șeful Disciplinei de Microbiologie al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și șeful Laboratorului Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București.

Urmăriți Impact.ro și pe