EXCLUSIV

Marius Țeicu aniversează 78 de ani tot cu gândul la fiica moartă: „O lovitură puternică!”. Care este cea mai mare dorință a artistului EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 08.05.2023, 22:57
Marius Țeicu aniversează 78 de ani tot cu gândul la fiica moartă: „O lovitură puternică!”. Care este cea mai mare dorință a artistului EXCLUSIV

Marius Țeicu, compozitorul celor mai frumoase piese de dragoste, din anii comunismului, împlinește, mâine, 9 mai, 78 de ani. În interviul exclusiv pentru Impact.ro, pe care ni l-a oferit, la ceas aniversar, artistul ne-a vorbit despre neputința, după decesul fiicei, de a mai lansa noi cântece și de a mai urca pe scenă. Ne-a povestit cu drag despre nepoții lui, care îi alină dorul de Patricia.

Marius Țeicu nu a fost uitat de marii soliști

Marius Țeicu, compozitorul cu un palmares greu de egalat, împlinește mâine 78 de ani: ”În fiecare an, de ziua mea, mă felicită lumea. Acum e însă mai mult prin mesaje, nu mai e prin telefon. Nu știu de ce se cam ferește lumea să mai vorbească”, spune el, pentru Impact.ro.

Despre prietenia cu Angela Similea, căreia i-a compus cele mai frumoase piese de dragoste

Marius Țeicu a păstrat o relație bună cu toți artiștii cu care a colaborat, precum Mirabela Dauer, Angela Similea și Corina Chiriac, șlagărele lansate în anii comunismului fiind și acum ascultate cu drag de nostalgici. Dintre cei care i-au rămas aproape, și la greu, după decesul fiicei, cea mai dragă îi este însă Angela Similea.

”Vorbesc des cu Angela, ne mai trimitem și sms-uri. Noi doi nu am mai ieșit pe scenă, de ani buni. Eu mai merg pe la emisiuni, la interviuri, dar, un spectacol mare nu am mai avut. Nici Angela Similea nu mai cântă. Ar fi frumos să revenim amândoi, într-un concert, trebuie însă să și putem. Ține și de voință, poate reluăm de la 80 de ani încolo. De când a murit Patricia, fiica mea, a fost o lovitură atât de puternică, încât nu am mai putut compune. S-a dus acel fior, eu compuneam de plăcere. Acum, mai fac o pauză, și, poate, de la 80 de ani, revin pe scenă”, ne-a mai declarat Marius Țeicu, în exclusivitate pentru Impact.ro.

Nepoții îi alină suferința, dar și dorul de fiica lui: ”Dacă nu erau ei, era cumplit!”

Marius Țeicu a luptat trei ani pentru viața fiicei lui, care fusese diagnosticată cu leucemie. Artistul a bătut la ușile tuturor medicilor, însă, Patricia nu a mai putut fi salvată. Marius Țeicu își mai alină dorul de unicul său copil datorită nepoților.

Marius Țeicu aniversează 78 de ani tot cu gândul la fiica moartă: „O lovitură puternică!”. Care este cea mai mare dorință a artistului EXCLUSIV
Marius Țeicu și fiica lui.

”Nepoțeii mei nu mă moștenesc, din punct de vedere muzical. Nepoata Casandra are 13 ani, iar Andrei are 16. Se împlinesc șase ani de când a murit fiica mea, mama lor. Casandra seamănă mult cu ea, o regăsesc pe Patricia în privire. A dat Dumnezeu să îi avem, să avem grijă de ei. Altfel, era cumplit și pentru mine și pentru soția mea”, ni s-a mai confesat Marius Țeicu.

Ce șanse are România, la Eurovision, cu solistul Theodor Andrei, în vârstă de 19 ani: ”Piesa nu-l solicită prea mult”

România este reprezentată, anul acesta, la marea finală Eurovision, de solistul Theodor Andrei, în vârstă de 19 ani. Marius Țeicu ne-a vorbit despre participarea tânărului artist, pe care, joi, 11 mai, îl veți vedea concurând în cea de-a doua semifinală Eurovision, show difuzat de TVR, de la ora 22.00, în direct.

”Să vedem ce va fi anul acesta la Eurovision, cu acest puști, de 19 ani. Am ascultat piesa, din punct de vedere vocal să știți că nu-l solicită prea mult, nu are o piesă de mare ambitus. Show-ul este însă foarte important, să vedem ce au pregătit cei din TVR de data aceasta. Îi doresc succes!”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...