Marina rusă va primi rachete hipersonice Zircon. Anunţul a fost făcut chiar de Putin: „O viteză fulgerătoare”    

Ana Anitoiu 31.07.2022, 16:56
Marina rusă va primi rachete hipersonice Zircon. Anunţul a fost făcut chiar de Putin: „O viteză fulgerătoare”    

Marina rusă va primi rachete hipersonice Zircon, în următoarele câteva luni. Anunţul a fost făcut chiar de Vladimir Putin, în timpul unui discurs pe care l-a susținut la Sankt Petersburg. Liderul rus a declarat că zona de deplasare a acestor arme va fi stabilită în funcția de interesele Rusiei.

Vladimir Putin, despre rachetele hipersonice Zircon

Vladimir Putin a precizat că livrarea rachetelor hipersonice Zircon către forțele armate ruse va începe luna viitoare și că fregata Amiral Gorșkov va fi prima care va intra în serviciul de luptă cu aceste arme „formidabile” la bord.

„Lucrul cheie aici este capacitatea marinei ruse… Este capabilă să răspundă cu o viteză fulgerătoare tuturor celor care decid să încalce suveranitatea și libertatea noastră”, a spus Vladimir Putin.

Marina rusa va primi rachete hipersonice Zircon
Vladimir Putin

Rachetele Zircon, testate deja de Rusia. Ce capacitate au

Acest anunț al liderului rus Vladimir Putin vine la câteva luni după ce Rusia a testat cu succes o rachetă hipersonică Zircon pe o distanță de aproximativ 1.000 de kilometri. Lansarea s-a făcut din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, de la bordul fregatei „Amiral Gorshkov”, și a fost lovită o țintă în Marea Albă.

Potrivit agenției rusești de presă Ria Novosti, Zircon este prima rachetă de croazieră hipersonică din lume ce poate efectua un zbor aerodinamic susținut cu manevre în straturi dense ale atmosferei, folosind forța motorului pe tot parcursul traseului. Viteza maximă este de nouă ori mai mare decât viteza sunetului. Adică de aproximativ 2,65 kilometri pe secundă la o altitudine de 20 de kilometri, sau mai mult de 10.000 de kilometri la oră. Autonomia maximă este de 1.000 de kilometri.

SUA, „principala amenințare” pentru Rusia

Liderul rus Vladimir Putin a semnat, duminică, o nouă doctrină navală a Rusiei. Aceasta precizează că principala amenințare la adresa Rusiei este „politica strategică a Statelor Unite ale Americii de a domina oceanele lumii” şi apropierea alianţei militare NATO de graniţele Rusiei.

Noua doctrină navală pe care a semnat-o Vladimir Putin mai face referire la „ambiții maritime globale” pentru Rusia în zone precum Arctica și Marea Neagră. Liderul de la Kremlin a amenințat din nou că țara lui are puterea militară de a învinge orice posibil agresor.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...