Marin Anton, condamnat la cinci ani de închisoare. Fostul deputat PNL, acuzat că a luat mită de milioane de euro

Nicu Stan 15.09.2021, 13:53
Marin Anton, condamnat la cinci ani de închisoare. Fostul deputat PNL, acuzat că a luat mită de milioane de euro

Marin Anton a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Fostul deputat PNL este acuzat că a luat o mită de milioane de euro. De asemenea, instanţa a dispus ca lui Marin Anton să-i fie confiscată suma în cauză, a anunțat Tribunalul Bucureşti.

Marin Anton, condamnat la 5 ani închisoare pentru luare de mită. Câte milioane de euro a fost mita

Marin Anton, fost deputat PNL, a fost condamnat, astăzi, la 5 ani închisoare cu executare. Fostul deputat este acuzat că a primit în anul 2009, pe vremea când era secretar de stat în Ministerul Transporturilor, o mită de 5,3 milioane euro.

Banii ar fi fost primiţi de la reprezentantul unei companii din Italia pentru a i se acorda un contract de realizare a noului terminal de la Aeroportul Otopeni.

Marin Anton a luat mita 5,3 milioane de euro
Marin Anton a luat mita 5,3 milioane de euro

Suma îi va fi confiscată lui Marin Anton

În plus, instanţa a dispus ca lui Marin Anton să-i fie confiscată suma de 22.760.654 lei, mai arată Tribunalul Bucureşti. De asemenea, decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

În ianuarie 2019, Marin Anton a fost dat jos din funcția de președinte al PNL Giurgiu, după ce afirmase că familia lui va vota cu PSD dacă acest partid va da ordonanța în ceea ce privește amnistia.

Mihai Adrian Ionescu, 3 ani de închisoare cu executare

De asemenea, în acelaşi dosar, Mihai Adrian Ionescu, fost director general adjunct al Direcţiei de Coordonare şi Monitorizare Autostrăzi din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri din România SA, fost consilier al ministrului Transporturilor, a primit o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendare, pentru complicitate la luare de mită, informează Agerpres.

De asemenea, Mihai Adrian Ionescu, fostul director, este obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, la ADP – Sector 2 Bucureşti sau la ADP – Sector 6, pentru o perioadă de 100 de zile.

Marin Anton, fost deputat de Giurgiu

Marin Anton, fost deputat PNL de Giurgiu şi fost secretar de stat şi vicepreşedinte al Consiliului Tehnico – Economic în cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, care era coordonatorul activității Companiei Naţionale ”Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Bucureşti” SA Otopeni, este trimis în judecată de DNA din decembrie 2017, pentru luare de mită. În plus, Marin Anton a fost și director general la Rafo Onești.

“Compania internaţională care avea de executat lucrările la noul terminal predase proiectul şi întreaga documentaţie către beneficiar – Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAIB) la finalul anului 2008 şi urma ca aceasta din urmă să se ocupe de obţinerea avizelor şi aprobărilor necesare demarării lucrărilor.

Ce a făcut CNAIB

Cu toate că CNAIB a înaintat solicitarea de aprobare a noilor indicatori tehnico-economici încă de la începutul lunii februarie 2009, până în luna iunie 2009, la nivelul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii nu se luase încă vreo decizie, iar din cauza lipsei de finanţare, lucrările pe şantierul Otopeni stagnau”, preciza DNA.