Marie Jeanne Ion, jurnalista răpită în Irak, a ajuns șefă la o televiziune importantă. Cu cine mai este colegă

Badea Violeta, Anca Manolica 23.09.2021, 20:40
Marie Jeanne Ion, jurnalista răpită în Irak, a ajuns șefă la o televiziune importantă. Cu cine mai este colegă

Îți mai amintești de Marie Jeanne Ion? Jurnalista răpită în Irak a ajuns la cârma unei televiziuni importante. Iată despre ce post este vorba și cu cine mai este colegă.

Marie Jeanne Ion, sefă la o televiziune importantă

Marie Jeanne Ion, jurnalista răpită în Irak, va conduce departamentul Programe al Euronews România, un post de televiziune care va fi lansat în parteneriat cu Universitatea Politehnica, pornind de la staţia deja existentă UPB Sigma. TV.

Ziarista este așteptată cu brațele deschise, fiindcă noul canal de știri are nevoie de o persoană care se poate lăuda cu nu mai puțin de 23 de ani în domeniul televiziunii. Marie Jeanne Ion este un om cu foarte mare experiență, care a condus mai multe echipe editoriale, atât ca producător de emisiuni, cât şi din poziţia de manager. De asemenea, aceasta a fost şi corespondent Euronews în România, începând din anul 2012.

Marie Jeanne Ion a devenit cunoscută publicului larg după ce a fost răpită în Irak pe data de 28 martie 2005 împreună cu cameramanul său Sorin Mișcoci și jurnalistul Ovidiu Ohanesian. Cei trei au fost eliberați pe data de 22 mai, chiar dacă dorința inițială a răpitorilor (Brigăzile Mouadh Ibn Jabal), și anume retragerea celor 860 de soldați români din Irak, nu a fost îndeplinită.

Marie Jeanne Ion, sefa la o televiziune importanta
Marie Jeanne Ion, sefa la o televiziune importanta

Cu cine mai este colegă Marie Jeanne Ion la Euronews România

Euronews România se pregătește intens pentru ziua lansării și își formează echipele. În afară de Marie Jeanne Ion, Cristian Coman a fost ales şef al News Desk-ului. Jurnalistul se poate lăuda cu mai mult de 29 de ani de experienţă la Pro TV, Realitatea TV, Antena 1 şi TVR, conform paginademedia.ro.

Echipa de management a postului va mai fi completată cu opt oameni, iar redactor-șef va fi Andra Miron Diaconescu, fostă jurnalistă la Realitatea TV. Acestui proiect i se alătură și Bebe Nicola, fost Prima TV, Digi 24 şi Gândul.

În plus, reprezentanții postului au anunțat că Ilie Nicola, Ştefan Vasile şi Robert Ştefanof sunt cei trei producători executivi care vor gestiona programele de ştiri ale viitorului post TV. Iată și alte nume ce vor lua parte la proiectul Euronews:

  •  Adriana Matei – șeful Biroului Internaţional: jurnalistă cu o vechime de 18 ani în televiziune. În trecut, aceasta a fost corespondent special la evenimente importante în lume, cum ar fi protestele violente din Kosovo. De asemenea, ea a condus departamente de ştiri externe şi redacţii de ştiri, din poziţia de Editor of the day şi Editor-Şef;
  • Silviu Calangiu – șeful departamentului Digital: are o vechime în televiziune de 17 ani şi lucrează în digital din 2008;
  • Octavian Diac – director tehnic: are peste 26 de ani de experienţă în domeniu.
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...