EXCLUSIV

Mariana Moculescu, adevărul despre problemele de sănătate ale lui Horia Moculescu: „E bolnav” EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 10.09.2021, 17:01

Vârsta își spune cuvântul și în cazul celebrului compozitor Horia Moculescu (84 de ani), având uneori pusee de tensiune, din cauza oboselii, cum, de altfel, i s-ar fi întâmplat și recent, la o petrecere. Mariana Moculescu ne-a vorbit, în exclusivitate pentru impact.ro, despre situația medicală și financiară a fostului ei soț: ”În general, Horia se simte bine, are grijă de el, este fost sportiv. E bolnav, dar se tratează. Nidia e mai mereu cu el, nu-l scapă din ochi. Se înțeleg foarte bine, o răsfață cu daruri, îi cumpără tot ce îi poftește inimioară. N-ai loc între ei!”.

”Horia conduce și acum mașina, la 84 de ani!”

Mariana Moculescu a făcut pace, după un lung război al nervilor și al declarațiilor, cu fostul soț, compozitorul Horia Moculescu. Totul, de dragul Nidiei, unicul lor moștenitor. Contactată de reporterii impact.ro, după ce s-a zvonit că lui Horia i s-ar fi făcut rău, la o petrecere, Mariana ne-a declarat:

”Este posibil să i se fi întâmplat asta, nu mi-a spus, nu suntem chiar așa, să ne confesăm. Știu că are ceva probleme pulmonare, din cauza fumatului. Dar, are grijă de el, ia tratament, se tratează. Nidia e cu el în casă, îl însoțește adesea și la evenimente, îi cumpără mâncare, se înțeleg foarte bine, nu ai loc între ei. Horia e fost sportiv, a făcut exerciții fizice mereu. Și acum conduce mașina, la 84 de ani. Nidia stă mereu în dreapta lui”.

”Horia nu trăiește din pensie. Merge în jurii la toate festivalurile din țară”

Mariana Moculescu, care a revenit acum doi ani din Italia, ne-a mai vorbit și despre situația financiară a lui Horia Moculescu. El are suficienți bani încât să își permită să-și răsfețe fata ca pe o prințesă:

”Nidia cântă nopțile, într-un local din București, de 13 ani, are carte de muncă, dar salariul e foarte mic, le-au scăzut tuturor, în pandemie, nu au mers bine localurile, nu mai e un secret. Horia nu trăiește din pensie. Merge în jurii, la toate festivalurile din țară.

Are bani, din moment ce a plătit pentru două persoane, o lună, la Mamaia. De acolo i-a cumpărat Nidiei haine și genți”.

Mariana Moculescu, îngrijorată: ”Nidiei îi va fi dificil să-și găsească un alt Moculescu, atât ca nivel cultural, cât și financiar!”

Mariana Moculescu ne-a mai făcut dezvăluiri, în exclusivitate pentru impact.ro, și despre relația strânsă dintre Horia Moculescu și Nidia:

”Fiica noastră s-a obișnuit cu un anumit nivel de viață și mă îngrijorează puțin acest fapt. Horia i-a satisfăcut orice nevoie, i-a cumpărat tot ce și-a dorit, fără aceste obișnuințe de un anumit „level”, nivel decent de viață, nu știu ce se va putea face în viitorul îndepărtat.

Horia și-a pus amprenta pe spiritul Nidiei și mai ales pe felul de a privi bărbații. Adică, va fi dificil să-și găsească un alt Moculescu, atât ca nivel cultural, cât și financiar, după modelul psihologic al tatălui!”.

Mariana Moculescu, adevărul despre problemele de sănătate ale lui Horia Moculescu
Mariana și Horia Moculescu au divorțat în urmă cu 20 de ani

Horia Moculescu: ”Am o boală de plămâni, dobândită după 40 de ani de fumat”

Horia Moculescu a mărturisit, într-un interviu pentru spynews.ro, că se teme de Covid-19: “Sunt o ţintă, am peste 80 de ani, am un BPOC (n.r. Boală Obstructivă Pulmonară Cronică), o boală de plămâni dobândită cu încredere şi entuziasm după 40 de ani de fumat. Asta scrie în prospectul bolii. Atacă oamenii în vârstă”.

Anul trecut, chiar a avut mari emoții, din cauza unor simptome asemănătoare Covid-19, artistul fiind nevoit să se testeze: ”Am fost suspect de coronavirus. Am avut toate simptomele specifice, am fost la spital și am făcut trei teste care au ieșit negative. Iar al patrulea la Cantacuzino, a venit rezultatul și e tot negativ”, declara el, în 2020, pentru romaniatv.net.

Nidia Moculescu: ”Locuim împreună, gătim împreună, am grijă de tata!”

Într-un interviu pentru impact.ro, Nidia ne povestea, în exclusivitate, despre relația de suflet cu celebrul ei părinte, alături de care locuiește într-un cochet apartament de lângă Cișmigiu:

”Tata e tata. Pentru mine nu e Horia Moculescu. Pentru mine e tata. Normal că îmi crește inima, când văd câtă lume îl admiră, dar e ciudat să mi-l imaginez ca pe marele compozitor Horia Moculescu! Locuim împreună, gătim împreună, am grijă de tata, dar bucătarul șef este el, de departe! Mâncarea mea preferată, făcută de el, este pilaful”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...