Maria Șarapova se apucă de alt sport după ce s-a lăsat de tenis. Fanii nu se gândeau că o vor vedea făcând asta

Marian Cărăvan 11.08.2020, 14:37
Maria Șarapova se apucă de alt sport după ce s-a lăsat de tenis. Fanii nu se gândeau că o vor vedea făcând asta

La începutul acestui an, cu doar câteva zile înainte ca pandemia să pună sportul mondial pe „hold”, Maria Șarapova își anunța retragerea din tenis, din cauza numeroaselor accidentări. Acum însă și-a surprins fanii cu noul sport pe care vrea să-l practice după ce a lăsat deoparte racheta de tenis.

Maria Șarapova revine în prim-plan. Fanii nici nu se gândeau că o vor vedea într-o asemenea ipostază

Maria Șarapova este unul dintre numele reprezentative din tenisul mondial. A dominat sportul alb mai bine de un deceniu și nu doar rezultatele au adus-o în top, ci și câștigurile fabuloase realizate de-a lungul timpului. 11 ani a fost pe primul loc în topul sportivelor cu cele mai mari câștiguri, conform Forbes. Și-a anunțat retragerea în luna februarie a acestui an, din cauza numeroaselor accidentări care nu i-au dat pace. O retragere după ce a bifat prezența pe locul 1 în clasamentul WTA și a cucerit în cariera sa cinci titluri de Grand Slam, primul venind în 2004, pe când avea doar 17 ani. Rusoaica a învins-o atunci, la Wimbledon, pe mult mai experimentata Serena Williams.

Chiar dacă s-a retras din sportul de performanță, Maria Șarapova nu a renunțat definitiv la sport. Ea continuă să se păstreze într-o formă excelentă și să aibă un fizic de invidiat. Mai nou, rusoaica în vârstă de 33 de ani s-a apucat de antrenamente de box și a vrut să împărătășească noua experiență cu fanii săi, pe rețelele de socializare. Nu mică le-a fost mirarea fanilor când au văzut-o pe fosta tenismenă în noua ipostază. Șarapova a postat un clip video în care se pregătește sub îndrumarea antrenorului Tommy Cassano, lucrând la palmare, atât pe plajă, cât și într-un mic spaţiu improvizat. Semn că o adevărată sportivă rămâne atrasă de fenomen, indiferent dacă mai e în activitate sau nu.

Maria Șarapova, coșmarul Simonei Halep

Simona Halep s-a duelat cu Maria Sharapova de nouă ori în circuitul profesionist feminin, cel mai important meci având loc în 2014, la Roland Garros, când constănțeanca a jucat prima sa finală de Grand Slam. Timp de cinci ani (2012-2017), Simona Halep a alergat după victorie în fața rusoaicei. După șapte înfrângeri consecutive, dintre care unele au marcat-o profund pe sportiva noastră, primul succes al Simonmei Halep a venit abia în 2017, la Beijing. În total, în cele nouă meciuri directe, Șarapova s-a impus de șapte ori, iar Simona doar de două ori.

Rezultatele meciurilor dintre Simona Halep și Maria Șarapova

2012 Indian Wells (turul 3): Maria Șarapova 6-3, 6-4
2012 Beijing (turul 1): Maria Șarapova 7-5, 7-5
2014 Madrid (finală): Maria Șarapova 1-6, 6-2, 6-3
2014 Roland Garros (finală): Maria Șarapova 6-4, 6-7(5), 6-4
2014 Cincinnati (sferturi): Maria Șarapova 3-6, 6-4, 6-4
2015 Turneul Campioanelor (grupe): Maria Șarapova 6-4, 6-4
2017 US Open (turul 1): Maria Șarapova 6-4, 4-6, 6-3
2017 Beijing (turul 3): învingătoare Simona Halep 6-2, 6-2
2018 Roma (semifinale): Simona Halep 4-6, 6-1, 6-4

Urmăriți Impact.ro și pe