EXCLUSIV

Maria Ciobanu, reacţie clară. De ce ia artista pensie de 1.000 de dolari de la statul american EXCLUSIV

Oana Pascaru 26.07.2021, 15:57
Maria Ciobanu, reacţie clară. De ce ia artista pensie de 1.000 de dolari de la statul american EXCLUSIV

Maria Ciobanu este una dintre cele mai apreciate soliste de muzică populară din România. Aceasta a devenit remarcată și apreciată publicului larg datorită devotamentului și seriozității sale atunci când a venit vorba de corectitudine și profesionalism. Astfel, în ciuda faptului că a plecat de ani buni în America să locuiască cu soțul, artista nu a fost uitată de fani. Însă, chiar și așa, sufletul vedetei se pare că a rămas tot la locul de baștină.

Maria Ciobanu a venit în România și nu vrea să plece

Surpriză mare pentru folclorul românesc! Celebra Maria Ciobanu s-a reîntors, zilele trecute, pe meleagurile natale și, spune aceasta, intenționează să rămână în țara sa natală. Aceasta nu a mai venit în România, din 2016, de când s-a retras și din muzică. “Ciocârlia” muzicii populare românești este invitata secială a colegi sale de breaslă, Steliana Sima, la un eveniment important din viața acesteia din urmă. „Facem botezul cu 150 de invitaţi! Chiar acum sunt în febra pregătirilor. O să vină toţi colegii mei de breaslă să cânte, toate numele mari din muzica populară şi de petrecere. Invitata specială a venit din America, a ajuns chiar azi noapte, este Maria Ciobanu, care o să cânte alături de fiul Ionuţ Dolănescu”, declara acasta lao emisiune tv.

Contactată de reporterii Impact.ro, Maria Ciobanu spune că nu va cânta la respectivul eveniment, ci a venit în țară din alte motive. Aceasta ne-a declarat în exclusivitate că are momente când tânjește după locurile sale natale, unde a copilărit, și a trăit atâția ani din viață: “Sunt sănătoasă, sunt bine, sunt puțin obosită de pe drum dar în rest sunt bine. Nu am venit pentru niciun spectacol, nu mai cânt de ceva ani, toată lumea știe. Am venit la pământul meu de acasă, de aici sunt eu. Am venit să îmi văd nepoții, să îmi văd copiii. Am de gând să nu mai plec. Vreau să stau aici, dar acum nu știu, doar Dumnezeu știe ce o să fie cu noi. Am venit împreună cu soțul meu, normal, suntem amândoi. Cu sănătatea sunt bine. Cei apropiați m-au primit cu multă iubire, lucru care îmi place mie cel mai mult”.

Maria Ciobanu a venit in Romania si nu vrea sa mai plece
Maria Ciobanu a venit in Romania si nu vrea sa mai plece

Pensia de 1000 dolari de ls statul american

Cântăreața de muzică populară are 83 de ani și locuiește în America de câțiva ani, Ea are și cetățenie americană, și beneficiază și de o pensie din partea statului american, de 1.000 de dolari, mult peste ceea ce oferă statul roman (1200 lei), pentru un artist de talia sa. Întrebată de această pensie pe care o încasează de la statul american, Maria Ciobanu nu a dorit să comenteze prea multe despre acest fapt. “Nu vă interesează pe voi acest lucru, cât iau pensie, dacă iau pensie, dacă o pierd că mă mut aici (n.r – România). Eu trăiesc acolo alături de copiii mei. Nu se pune vorba despre bani”, a conchis pentru Impact.ro “Ciocârlia” muzicii populare românești.

De precizat este și faptul că marea interpretă a muzicii populare românești a mai venit în vizită de câteva ori în țară din America. Cântăreața a devenit cetățean american, astfel că statul îi oferă pensie și asigurare de sănătate. Amintim că și fiul ei și al lui Ion Dolănescu a ales de ani buni să locuiască peste Ocean, dar acesta se întoarce destul de des în țară.

Urmăriți Impact.ro și pe