Maria Băsescu, primele detalii despre starea de sănătate a lui Traian Băsescu. Unde se află fostul președinte

Cătălina Burghelea 29.03.2022, 09:10
Maria Băsescu, primele detalii despre starea de sănătate a lui Traian Băsescu. Unde se află fostul președinte

Maria Băsescu, soția fostului președinte al României, Traian Băsescu, a oferit primele detalii despre starea de sănătate a soțului ei. Acesta este internat la o clinică din Bruxelles, după ce i s-a făcut rău la aflarea veștii că Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a decis că a colaborat cu Securitatea. Politicianul ar avea probleme cardiace și complicații la plămâni.

Maria Băsescu a oferit primele detalii despre starea de sănătate a fostului președinte român

Soţia fostului preşedinte al României a declarat, marţi dimineaţă, că Traian Băsescu este încă internat în spital. În fața camerelor de luat vederi, Maria Băsescu s-a afișat destul de zâmbitoare. În momentul în care a fost întrebată de jurnaliștii RTV cum se simte soțul ei, fosta prima doamnă a României a ridicat din umeri și a făcut o pauză înainte să răspundă.

„În acest moment, este încă în spital”, a spus Maria Băsescu la România TV.

ÎCCJ a decis că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

Traian Băsescu s-ar fi îmbolnăvit după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis, miercuri, că fostul președinte al României a fost colaborator al Securității. În urma verdictului primit, politicianul pierde toate beneficiile pe are le are un fost şef de stat român. La scurt timp după aflarea deciziei ÎCCJ, Băsescu a anunțat că va face demersurile legale la CEDO.

„Am luat notă de decizia ICCJ pe care nu o voi comenta public, aşa cum am procedat de-a lungul întregului proces. Voi face demersurile legale la CEDO”, a scris fostul preşedinte pe rețelele sociale.

Judecătorii Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie au respins, miercuri, recursul lui Traian Băsescu la decizia Curţii de Apel Bucureşti, care hotărâse, în 2019, că fostul preşedinte al României a colaborat cu Securitatea.

ÎCCJ a stabilit definitiv că fostul președinte Traian Basescu a colaborat cu Securitatea
ÎCCJ a stabilit definitiv că fostul președinte Traian Basescu a colaborat cu Securitatea

Politicianul și-ar fi pierdut brusc auzul și a rămas fără voce

După ce a acuzat o stare de rău, fostul președinte Traian Băsescu a mers la un spital din Bruxelles. Ulterior, politicianul s-a întors în România, unde a revenit la Spitalul Militar pentru alte investigații. În cele din urmă, soțul Mariei Băsescu a fost trimis la o clinică din Paris. Acesta și-ar fi pierdut brusc auzul și nu mai are voce. Informația a fost dată de senatorul Lucian Iliescu.

„Din ce știu, că am vorbit cu un apropiat de-al dânsului, Traian Băsescu și-a pierdut vocea, nu mai poate vorbi. Starea sa este gravă. Nici cu familia cu a putut schimba câteva cuvinte. Cei care vor să arunce acum pietre, să mai aștepte.

Traian Băsescu a mers și la Spitalul Militar, însă a refuzat să rămână internat, a vrut tratament ambulatoriu. Dar starea i s-a agravat și a fost dus de urgență în străinătate”, a mărturisit Iliescu la RTV, duminică.

În urma hotărârii instanței că fostul președinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea lui Ceaușescu, acesta va trebui să părăsească vila în care locuiește, în termen de 60 de zile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...