Mari probleme pentru Liviu Dragnea. Politicianul, trimis în judecată într-un nou dosar

Ioana Bucur 17.05.2021, 18:07
Mari probleme pentru Liviu Dragnea. Politicianul, trimis în judecată într-un nou dosar

Noi mari probleme pentru Liviu Dragnea. Fostul lider PSD a fost trimis în judecată într-un nou dosar. Anunțul făcut de DNA.

Mari probleme pentru Liviu Dragnea. A fost trimis în judecată într-un nou dosar

După ce i-a fost respinsă cererea de eliberare condiționată cu doar câteva zile înainte de Paște, apar noi probleme pentru Liviu Dragnea. Fostul lider al social-democraților a fost trimis în judecată într-un nou dosar ce vizează finanțarea și organizarea, în 2017, a vizitei sale în Statele Unite ale Americii. Potrivit unui comunicat transmis luni de Direcția Națională Anticorupție, Dragnea este acuzat de trafic de influență și de folosirea influenței, primind foloase necuvenite, pentru el și partid, în valoare de aproape 400.000 de dolari, pentru participarea sa și a premierului de la acea vreme, Sorin Grindeanu, la ceremonia de inaugurare a lui Donald Trump, proaspăt ales președinte al SUA.

„În acest context, inculpatul Dragnea Nicolae-Liviu ar fi traficat, în favoarea omului de afaceri român, influenţa reală pe care o avea faţă de prim-ministrul şi alţi membri ai Guvernului României, promiţându-i că îi va determina pe aceştia să îi asigure interesele de afaceri, în special din domeniul militar şi al intelligence, pe care respectivul le avea în România”, afirmă procurorii.

În schimbul presupuselor avantaje, Liviu Dragnea l-ar fi numit consul general la Bonn pe cel care l-ar fi ajutat, se precizează în comunicatul de luni de la DNA.

„În schimbul foloaselor primite de la Dimitrescu Gheorghe, în perioada iunie – iulie 2017, inculpatul Dragnea Nicolae-Liviu ar fi traficat în favoarea acestuia, influenţa reală pe care o avea asupra ministrului afacerilor externe, promiţând că îl va determina pe înaltul demnitar să îl desemneze pe primul în funcţia de consul general al României la Bonn, lucru care s-a şi întâmplat. Au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra mai multor bunuri imobile ce aparţin lui Liviu Dragnea. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză”, se arată în comunicatul transmis de DNA.

Mari probleme pentru Liviu Dragnea. A fost trimis în judecată într-un nou dosar
Liviu Dragnea. Inquam Photos / George Călin

Cererea de eliberare condiționată i-a fost respinsă

Liviu Dragnea spera că își va putea petrece Paștele acasă. Cererea sa de eliberare condiționată primise aviz favorabil din partea comisiei speciale din Penitenciarul Rahova, însă șirul veștilor bune s-a oprit acolo. Judecătoria Sectorului 5 a respins solicitarea ca fiind neîntemeiată. Decizia nu este definitivă. Dragnea ar mai putea face o cerere similară în 27 iunie.

„Respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat DRAGNEA NICOLAE LIVIU. Fixează termen după expirarea căruia propunerea sau cererea de liberare condiţionată pot fi reînnoite la data de 27.06.2021. În temeiul art. 275 alin. 2 C.pr.pen. obligă petentul la plata sumei de 100 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în decizia instanţei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...