EXCLUSIV

Marea suferință a Ilenei Stana Ionescu. Ce se întâmplă în familia actriţei: „Tare ne temem” EXCLUSIV

Alexandru Catalan 19.01.2022, 18:57

Nu pandemia sau creșterile de prețuri le dau cea mai mare bătaie de cap! Ileana Stana și soțul ei, Andrei Ionescu, duc cel mai greu dorul băiatului lor și a familiei sale, stabilită de ani buni în SUA.

Care este marea suferință a Ilenei Stana Ionescu

Izolați oarecum de lume, dar și de efectele actualei pandemii, soții Ileana Stana și Andrei Ionescu încearcă de aproape doi ani să ducă o viață la fel de liniștită și de frumoasă, așa cum încercau și reușeau și înainte de declanșarea nebuniei generale din martie 2020.

La cei 85 de ani ai Ilenei Stana Ionescu și la cei 94 ai lui Andrei Ionescu, oamenii sunt mai temători poate ca alții, fiindcă vârsta își spune cuvântul. Însă marea apăsare a familiei stă mai degrabă în imposibilitatea de a-și vedea unicul copil, care și-a întemeiat de ani buni propria familie în Statele Unite ale Americii.

„În casa noastră dorul de Andrei. băiatul nostru drag, e poate cea mai mare problemă. Nu pandemia, nu creșterea asta a prețurilor și facturilor, ci faptul că nu-l mai putem vedea ca altădată pe fiul nostru. Sigur, nici înainte de pandemie nu era prea simplu, fiindcă el și ai lui trebuiau să vină tocmai din America. După declanșarea pandemiei i-am cerut însă în mod expres să nu mai bată tot drumul până în Europa. Și tare ne temem că la fel vor sta lucrurile și în acest an, fiindcă nu există semnale încurajatoare”, a arătat Andrei Ionescu pentru impact.ro.

Marea suferință a Ilenei Stana Ionescu
Ileana, Andrei și Andrei Manuel, adică Ioneștii, sau o familie mereu fericită

Comunică doar telefonic și prin internet

Capul familiei Ionescu spune că dorul mai este din când în când îndepărtat pentru o vreme datorită legăturilor telefonice sau cu ajutorul Internetului, dar consideră că nimic nu poate egala o îmbrățișare vie între membrii familiei.

„Așteptăm și iar așteptăm. Ne dorim ca bunul Dumnezeu să ne ofere iar șansa de a ne revedea copilul și nepotul, pe Alexandru Luca, un băiat de toată isprava la cei zece ani ai săi. Iar asta nu este puțin lucru!”, adaugă ușor trist Andrei Ionescu.

S-au izolat în căsuța lor de lângă București

Pe de altă parte, pandemia i-a determinat să se izoleze în căsuța lor de lângă București, acolo unde puține persoane le mai trec pragul.

„Am constatat într-o bună zi că până și dorul de teatru parcă s-a mai estompat. Ne era și încă ne mai este și azi dor să revedem teatrul, scena pe care am urcat atâția ani, dar nu putem face nimic, fiindcă distanța e mare. Ne consolăm poate cu ideea că pe vremea noastră, spunem noi, totul era diferit. Și viața, și teatrul!

Noi, și eu, și Ileana, și alții am trăit o viață excelentă în teatru. Era o vreme în care îți mai puteai alege rolurile, în care pasiunea pentru scenă era exprimată în alte moduri decât cele de azi. Toate acele lucruri sau concepții au cam dispărut!”, spune același Andrei Ionescu, cel care îi stă alături marii noastre actrițe de peste 65 de ani.

Cândva, un fan înfocat al Stelei

Andrei Ionescu spune că viața lor s-a schimbat major doar într-un anume fel, cel al interacțiunii directe cu oamenii din jur:

„Spre exemplu, plata facturilor. Am rezolvat asta la bancă, care achită ea, la data stabilită, toate facturile. Din fericire pentru noi, curentul electric, și nu gazul, e sursa noastră principală și pentru încălzire, și pentru alte lucruri uzuale. Încă nu mi-e foarte clar cu cât ne-au crescut cheltuielile, fiindcă aștept raportul lunar al băncii. Personal, încă încerc să mai urmăresc, spre exemplu, anumite emisiuni preferate la postul public. Dar și meciuri internaționale de fotbal. Cândva am fost un fan înfocat al Stelei, iar pasiunea asta încă nu s-a stins, se vede treaba!”.

Urmăriți Impact.ro și pe