Marea redeschidere HORECA de pe litoral. Cum a arătat primul eveniment cu peste 200 de persoane participante. Totul s-a petrecut pe un yacht de lux

Ioana Constantin 01.06.2021, 10:00

Marea redeschidere HORECA de pe litoral. Se anunță un sezon estival plin de încercări pe litoralul românesc atât pentru turiști, dar mai ales pentru patronii de terase, restaurante sau cluburi. Criza de personal se adâncește tot mai mult, iar prețurile ar putea să crească cu până la 15%. Există însă speranță iar primul pas a fost deja făcut.

Marea redeschidere HORECA de pe litoral

Pe litoral a avut loc primul eveniment cu o participare de peste 200 de persoane. Chefi bucatari de renume s-au întrecut într-un concurs de arta culinară iar pe străzile din Mamaia a avut loc o parada a mașinilor de epocă. Așa a fost marcată Marea redeschidere a sezonului estival la malul mării.

Puntea de evenimente a unui yacht de lux s-a transformat pentru câteva ore într-un salon gastronomic de 5 stele. Platourile cu arome mediteraneene și gusturi asiatice au luat comanda pe tot vasul. Bucatarii au gândit adevarate povești culinare pentru cele mai fine papile gustative: ton roșu asezonat cu foaie gras, piure de mazare ca garnitură și o gelatină de șampanie, midii fierte în balsam de portocale și un mix de legume care să acompanieze discret felul principal. Acestea sunt doar câteva dintre preparatele cu care vor fi asteptați chiar și cei mai pretențioși turiști pe litoral.

Nici cofetarii nu s-au lăsat mai prejos. Au compensat din plin lipsa caloriilor de la meniurile principale, cu prăjituri și torturi cu creme delicioase. După un an de pandemie, investitorii de pe Litoral nu știu cum să-și atragă mai bine și mai repede clienții. Răsfățul culinar e unul din atuurile cu care se vor lăuda.

Marea redeschidere HORECA de pe litoral
Marea redeschidere HORECA de pe litoral

Noi lucram în sectorul HORECA în zona Litoral să optimizam și să creșteam calitatea artei culinare tocmai pentru a mulțumi și a primi clienții care anii trecuți au fost în străinatate unde au gustat preparate mai pretenționase. Iar aceste preparate le vor găsi inclusiv la noi pe Litoral, a spus Roberto Tortorra, managr restaurant.

Un eveniment pe care nu-l facem doar pentru noi, ci de fapt ca un semnal și un mesaj pe care vrem să-l transmitem către milioane de români care-n acest moment n-au decis unde să aleagă vacanța de vară 2021 și care au nevoie de o invitație, a declarat și Corina Martin, președinte de onoare RESTO.

Nu totul este așa cum și-ar dori investitorii de pe litoral. Chiar dacă fac eforturi ca turiștii să se simtă bine, patronii recunosc că sunt incă multe probleme de rezolvat. Lips de de personal le dă cele mai mari batăi de cap. Și pe deasupra se anunță si majorări de prețuri iar accesul persoanelor vaccinate în defavoarea celor care refuză din diverse motive să o facă, este de asemenea condamnată de patronii de pe litoral.

Marea redeschidere HORECA de pe litoral
Marea redeschidere HORECA de pe litoral

E greu să prevedem ce se va întampla avem un deficit de forță de muncă ce ne va creea probleme. E greu să prevedem ce se va întampla. Avem un deficit de forță de muncă ce ne va crea probleme. Noi am fost împotriva separarării sau discriminarii sau cum se numește această forma de a favoriza pe unii in defavoarea celorlalți. Sustinem vaccinarea pentru că ne duce la condiții mai bune, dar suntem pentru libertatea de a alege. Vrem sa fie toți tratați în mod egal.

Acest sezon îl putem face împreună mai bun. Toți vrem să oferim servicii mai bune. Trebuie să subliniez că vom avea un an cu scumpiri și nu îmi doresc ca turiștii să vorbească de litoral că este scrum pentru că este la acest nivel din cauza unui context mondial. Nu ne va fi ușor sa menținem un echilibru. Scumpirile ar putea fi de cel putțin 15% iar de vină este și migrația forței de muncă. Exista un haos pe plan mondial în acest domeniu, a spus și Aslan Egevit, vicepreședinte RESTO.

Finalul evenimentului de lux a aparținut mașinilor retro care au defilat la pas prin Mamaia și prin Constanța.

Urmăriți Impact.ro și pe